„Marea Prăduială”! Flori Dinu – Hexi Pharma, proprietar pe drumul VIP-urilor, pe terenul furat de la Curtea de Conturi

Managerul Hexi Pharma, Flori Dinu, și soțul său, Nicușor Constantin Dinu, se numără printre locatarii vilelor ridicate în zona intersecției străzilor Barbu Văcărescu și Gheorghe Țițeica, unde un teren din domeniul public al statului dat Curții de Conturi pentru construirea unui sediu a fost înstrăinat ilegal de către Mafiile din administrație și din domeniul imobiliar. Flori Dinu și Elena Udrea au fost vecine și au împărțit același drum de acces, conform informațiilor din cărțile funciare, drum realizat pe domeniul public al statului.

Autori: Cătălin Antohe și Marian Păvălașc

Notă:  Conținutul acestui articol este proprietatea Cetățeanul.net și nu poate fi reprodus fără acordul expres al acestuia

Flori Dinu-Hexi Pharma și vila din cartierul secret al VIP-urilor

Hexi Pharma
Flori Dinu, fostul manager de la Hexi Pharma

Vila deținută de Flori Dinu, managerul Hexi Pharma se află la intersecția străzilor Barbu Văcărescu, numerele 241-273, și Gheorghe Țițeica, numerele 180-200, unde primarul de la Sectorul 2, Neculai Onțanu, a acordat, pe șpagă, conform procurorilor DNA, titluri de proprietate pe un terenuri retrocedate suspect. Printre acestea, un teren de 8300 m.p. domeniu public al statului, „furat” de la Curtea de Conturi, care-l primise, prin hotărțre de guvern, pentru construirea unui sediu. Locuința este situată în cartierul de lux construit în zonă de Floreasca View, societate cu patru acționari din Israel.

Reamintim că Hexi Pharma este cunoscută publicului pentru implicarea în acest an în scandalul dezinfectanților diluați. Principalul acționar al firmei a fost doctorul Dan Condrea, decedat într-un accident rutier în luna mai. Flori Dinu a fost numită de Cătălin Tolontan, primiul care a dezvăluit scandalul privind diluarea dezinfectanților, ca fiind omul din Hexi Pharma care aranja contractele cu spitalele și care avea relații în lumea administrației.

De altfel, Flori Dinu este în arest la domicliu în unul dintre cele două dosare care vizează Hexi Pharma. Din acest motiv, nu am reușit să luăm legătura cu aceasta sau cu soțul său pentru a ne oferi punctul de vedere legat de achiziția făcută în zona retrocedărilor suspecte făcute de Neculai Onțanu.

Faptul că Flori Dinu și soțul său, Nicușor Constantin Dinu, au o proprietate de lux în zona Floreasca, retrocedată suspect conform anchetatorilor anticorupție, și că a fost vecină cu VIP-uri ale politicii dovedește că managerul Hexi Pharma era un om care făcea parte din sistemul de relații din administrația publică.

Soțul lui Flori Dinu, agent imobiliar pentru Bucșaru

Managerul Hexi Pharma a cumpărat una dintre vilele construite de Floreasca View în anul 2014, conform datelor obținute de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a Municipiului București. Tot de la Floreasca View a cumpărat o casă în zonă, dar în 2003,  și fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș. Terenul pe care a fost ridicată vilele lui Flori Dinu și a Elenei Udrea a fost retrocedat prin același titlul de proprietate pe care primarul Neculai Onțanu l-a eliberat și atunci când a șterpelit proprietatea Curții de Conturi pentru a o oferi lui Cristi Borcea și Dragoș Dobrescu, conform DNA. Mai mult, pământul pe care s-au ridicat 50 de vile pe strada Gheorghe Țițeica au trecut prin „buzunarul” unui partener de-al lui Cristi Borcea.

Fostul ministru ne-a transmis că nu știe cine este Flori Dinu și nu știe dacă a fost vecină cu ea. „Acolo sunt vreo 50 de case. Nu auzisem atunci de numele ei, nu o cunosc nici acum. Nu știu să fi fost vecini„, ne-a declarat Elena Udrea. Reamintim că fostul ministru și-a vândut casa în anul 2014, vilă la care alipise un teren de 82 mp primiți la un preț preferențial din retrocedarea pe șpagă făcută de Onțanu către presupuși moștenitori ai lui Take Ionescu.

Revenind la Flori Dinu, aceasta a cumpărat proprietatea din zona Floreasca cu ajutorul unui credit bancar în valoarea de 55.000 de euro. În același an, Udrea vindea vila și grădinița cu floricele primită de la omul de afaceri Dragoș Dobrescu cu 8.000 de euro, contra unei sume de 260.000 de euro. Asta în condițiile în care casele din zonă sunt aproape identice.

bun flori dinuDrumul de acces spre cartierul ridicat de Floreasca View este realizat pe unul loturile din terenului luat de la Curtea de Conturi printr-o retrocedare suspectă făcută de Neculai Onțanu.

Nicușor Constantin Dinu, soțul directoarei Hexi Pharma, este un agent imobiliar care a lucrat, prin intermediul propriei firme, pentru Dumitru Bucșaru, patronul fostei campioane a României la fotbal, Unirea Urziceni. Afaceristul a ajuns acum să fie cercetat pentru bancrută frauduloasă.

Teren furat de la Curtea de Conturi

Curtea de Conturi
VIP-urile din dosarul „Marea Prăduială”, prin care a fost înstrăinat terenul Curții de Conturi: Gabriel Oprea, Dan Drosu Șaguna și Neculai Onțanu

„Terenul din strada Barbu Văcărescu ce a făcut obiectul reconstituirii fusese transferat în anul 2004 în domeniul public al statului și atribuit Curții de Conturi prin hotărâre de guvern în vederea construcției unui sediu”, precizează procurorii DNA în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Onțanu.

Cetăţeanul.net a dezvăluit încă de luni, 27 iunie, modul în care s-a „furat” de la Curtea de Conturi un teren de 8.300 de metri pătrați și cum a ajuns acesta, ilegal, în proprietate privată, prin implicarea sau complicitatea unor persoane din conducerea Curții de Conturi a României! Între aceștia, un rol important l-au avut Dan Drosu Șaguna, președintele, pe atunci al Curții de Conturi și secretarul general al Curții de Conturi!?!

În articolul Operațiunea „Marea Prăduială”! Hotelul lui Oprea, construit pe terenul „furat” de la Curtea de Conturi am anunțat că, după ce primarul Neculai Onțanu și secretarul Toma Șutru au încasat o mită de 3,5 milioane de euro, terenul a ajuns să fie împărțit (vândut) unor politicieni sau afaceriști cunoscuți.

Elena Udrea, unul dintre beneficiari

Hexi Pharma
Elena Udrea a cumpărat, la preț de chilipir, 82 de metri pătrați din terenul „furat” de la Curtea de Conturi

Deși terenul este și astăzi, legal, domeniu public al statului, destinat construirii sediului Curții de Conturi a României, el a fost demult împărțit în mai multe loturi care s-au dat sau s-au vândut mai multor personalități din lumea politicii sau a afacerilor mai mult sau mai puțin subterane.

Astfel, în 2007 a fost pus în posesia terenului Tudor Ioan Ionescu (urmaș al politicianului interbelic Take Ionescu). Terenul a ajuns apoi în posesia nepoatei a lui Gabriel Oprea, Loredana Radu, a fostului director de la Metrorex, Aurel Radu, dar și în proprietatea unei firme controlate de milionarul Dragoș Dobrescu, potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Aceasta din urmă a vândut apoi mai multe parcele către politicieni cunoscuți sau oameni de afaceri. În materialul de marți, 28 iunie, „Marea Prăduială”! Elena Udrea și Dumitru Cocoș, proprietari pe un lot din terenul „furat” de la Curtea de Conturi, am demonstrat că și fostul ministrul de la Dezvoltare s-a ales cu o curte mică, în opinia Elenei Udrea, de 82 mp de la firma care s-a ales cu retrocedarea. Prețul plătit de Udrea și Cocoș pentru grădina cu flori a fost de 8.000 de euro, în condițiile în care valoarea celor 82 mp era de minimum 82.000 de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.