Manevre la Judecătoria Buftea. Candidat la Primăria Otopeni, tras la mantinelă de judecători

Judecătoria Buftea
Stelică Constantin a fost tras pe dreapta de judecători, în timp ce candidatul lui Florin Călinescu continuă cursa electorală

Judecătoria Buftea se implică în procesul electoral. Judecătorii au blocat candidatura lui Stelică Constantin, candidat la fotoliul de primar al Otopeniului, pe motive legale închipuite.

Într-o speță identică, candidatul Partidului Verde (PV) la Primăria Otopeni, partid condus de Florin Călinescu, a fost lăsat de judecători să meargă mai departe în cursa electorală.  

CITEȘTE ȘI: „Tunul secolului” la Pantelimon dat de primarul traseist Marian Ivan

Conțopiștii de la Otopeni, mai catolici decât Papa

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 5 Otopeni a respins, inițial, atât candidatura lui Constantin Stelică (PSD), cât și pe cea a lui Alexandru Ploscaru (PV) pentru exact același motiv: unii dintre locuitorii Otopeniului care au semnat pentru susținerea lor au omis să treacă, la adresă, numele orașului. O chestiune redundantă, din moment ce tabelurile cu semnături erau pentru alegerea primarului din Otopeni.

Judecătoria Buftea
Candidatura lui Stelică Constantin a fost respinsă pe motive închipuite

Anulând semnăturile cu adresa incompletă a semnatarilor, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 5 Otopeni a respins candidaturile celor doi candidați.

„Au fost înlăturate semnăturile întrucât nu îndeplinesc condițiile prevăzute de aert. 51 alin. 1  și alin. 3 din Legea nr. 115/2015, în sensul că în dreptul susținătorului nu se menționează adresa completă a acestuia, nefiind indicat orașul, motiv pentru care nu se poate considera că persoana  care a semnat îndeplinește condițiile prevăzute de art. 51…”, este motivarea identică a hotărârilor de respingere a celor două cadidaturi.

Judecătoria Buftea
Aceeași situație și în cazul partidului lui Călinescu

Asta cu toate Biroul Electoral a verificat adresele (stradă, număr, bloc etc), dare și datele de identificare ale semnatarilor (serie carte de identitate, CNP), stabilind că acestea corespund cu realitatea.

Judecătoria Buftea – pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Judecătorii de la Buftea au „rezolvat” alegerile pentru Primăria Otopeni

Atât Stelică Constantin (PSD), cât și Alexandru Ploscaru (PV) au contestat la Judecătoria Buftea deciziile bizare ale Biroul Electoral de Circumscripție nr. 5 Otopeni și se părea că va o simplă formalitate pentru instanță să îndrepte eroarea conțopiștilor, care doar citesc legea, dar nu înțeleg și spiritul ei.

Surpriză! Deși spețele sunt identice, judecătorii au respins contestația PSD și a admis-o pe cea a Partidului Verde!?!

Magistrații s-au implicat astfel în mod nepermis în procesul electoral. Mai mult, deși aceste cauze se judecă în regim de urgență, termenul de atac fiind doar de 24 de ore, instanța nu a catadicsit să dea și motivarea sentințelor. Iar fără motivare, petenții nu se pot apăra!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here