Mafia din educație! Profesor acuzat de impostură, la un pas de validare ca rector la Universitate

Mafia din educație
Laura Gorghiu FOTO Bazarmedia

Mafia din educație! Dată în judecată de Ministerul Educației pentru impostură academică, conferențiarul Laura Monica Gorghiu se pregătește să fie numită de același minister în funcția de rector al Universității „Valahia” din Târgoviște.

Gorghiu este acuzată că și-a obținut frudulos titlul universitar, în urmă cu 16 ani.

În loc să fie suspedată din funcția de conferențiar, Laura Gorghiu a fost lăsată să candideze la postul de rector, iar acum se pregătește validarea sa în această funcție.

Concret, Ministerul Educației a cerut Curții de Apel București anularea titlului didactic de conferențiar obținut de Laura Gorghiu în anul 2004, deoarece la data respectivă aceasta nu avea doctoratul. Gorghiu a luat doctoratul două luni mai târziu, când deja obținuse titlul de conferențiar universitar. O sesizare în acest sens a fost depusă și la DNA, fiind deschis un dosar penal pentru fruadă academică.

CITEȘTE ȘI: Alchimistul de la Hurmuzachi – doi miniștri PSD ascund impostura

Mafia din educație! Titlu de doctor, obținut după ce a devenit conferențiar

Laura Gorghiu a obținut titlul de doctor în chimie de la Universitatea din București în 2004, același an în care a devenit conferenţiar universitar la Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

Mafia din educație

Gorghiu s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de conferențiar universitar, poziția 6, la data de 24 martie 2004, cu cererea semnată olograf nr. 2391 din 24.03.2004, la data respectivă nedeţinând titlul de doctor în ştiinţe, cerinţă obligatorie şi  imperios necesară pentru înscrierea la acel concurs, așa cum prevede în mod expres Legea nr. 128/1997 – Statutul personalului didactic – la art. 55 alin.2: „Pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor universitar şi de conferenţiar universitar, candidaţii  trebuie să deţină titlul ştiinţific de doctor în ramura de ştiinţă corespunzătoare postului sau într-o ramură înrudită”.

Concursul, desfăşurat în perioada martie-aprilie 2004, a fost validat fraudulos de Senatul Universitar prin Hotărârea nr. 18/27.04.2004.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării i-a eliberat diploma de doctor Laurei Monica Gorghiu două luni mai târziu, la data de 3 iunie 2004  (nr.885/03.06.2004).

În baza titlului de conferențiar obținut fraudulos, Laura Gorghiu a reușit, ulterior, să acceadă în funcțiile de decan al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte și prorector al Universității „Valahia”.

CITEȘTE ȘI: Impostură academică la vârf în Medicina românească. Studii clinice „fabricate”, semnături fictive, plagiat

Ce a cerut în instanță Ministerul Educației

Mafia din educație

După ce a analizat documentele care au stat la baza organizării, derulării și finalizării concursului pentru postul de conferențiar al Laurei Monica Gorghiu, Ministerul Educației a formulat o acțiune în anulare aflată spre soluționare pe rolul Curții de Apel București, Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, care are ca obiect:

  • Anularea concursului pentru ocuparea funcției de conferențiar, poziția 6 la catedra de chimie fizică și coloidală, chimie coloidală de la nivelul Facultății de Științe a Universității “Valahia” din Târgoviște, publicat în Monitorul Oficial, Partea a III-a nr. 123 din 27.02.2004;
  • Anularea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 – poziția 3 de la punctul B din anexa 1 la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată Laurei Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6;
  • Anularea deciziei 1734/09.04.2004 emisă de Universitatea Valahia din Târgoviște;
  • Suspendarea în parte a OMEC nr. 4628/26.09.2004 – poziția 3 de la punctul B din anexa la acest ordin, respectiv pentru funcția de conferențiar universitar acordată Laurei Monica Gorghiu pentru catedra de chimie, poziția 6;
  • Suspendarea deciziei nr. 1734/09.04.2004 emisă de Universitatea Valahia din Târgoviște”.

Laura Gorghiu se victimizează

După ce a aflat că Ministerul Educației a acționat-o în justiție pentru a i se retrage titlul universitar obținut fraudulos, Laura Gorghiu a acuzat acțiuni de intimidare și presiuni la adresa sa.

Nu am reușit să o contactăm la Laura Gorghiu, dar redăm opinia sa exprimată public.

„Asistăm în ajunul alegerilor la o situație unică în istoria Universității noastre. După cum știți, pe data de 8 februarie mi-am depus candidatura pentru alegerile de rector. Aceasta a fost validată pe 11 februarie de Biroul Electoral al Universității. (…) Am aflat cu surprindere că împreună cu Universitatea noastră suntem acționați în instanță pentru anularea titlului de conferențiar, obținut în condiții absolut legale. După cum probabil că ați constatat, se exercită în acest final de campanie electorală acțiuni de intimidare și presiuni asupra multora dintre noi și, în special, asupra mea. Este o stare de asediu! Mă cunoașteți de multă vreme, știți că sunt un om corect și vă promit că nu voi ceda acestui șantaj la care sunt supusă. Mă bazez că veți fi alături de mine în această luptă. Împreună vom câștiga!”, este mesajul Laurei Gorghiu, citat de Bazarmedia.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here