Lupul paznic la oi! Activiștii lui Nicușor Dan, afaceri cu terase în Parcul Tineretului

Nicusor Dan

„Lupul paznic la oi” este zicala care se aplică și activiștilor lui Nicușor Dan specializați în blocarea în instanță a investițiilor autohtone.

Dan Trifu, președintele ONG-lui foarte vocal EcoCivica și etichetat în spațiul public drept unul dintre polițiștii spațiului verde al Capitalei, cu care Nicușor Dan luptă umăr la umăr de ani de zile, ar deține un restaurant chiar în Parcul Tineretului.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul de investigații Dan Bucura în cadrul emisiunii Dosar de politician din 18 iulie la care a participat și deputatul Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

Potrivit acestuia, pentru a masca afacerea, Trifu l-ar fi băgat la înaintare pe socru său, pe numele căruia se află restaurantul. Numele terasei este inspirat din cel al activistului Trifu: Trifoiaș, relatează bucurestiul.ro, care îl citează pe jurnalistul Dan Bucura.

Nicușor Dan

„La Trifoiaș Tineretului te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu specific italian sau românesc”, este reclama pe care și-o fac patronii cârciumei pe site-urile de profil.

Informația nu a fost negată de Nicușor Dan, care s-a limitat să spună că nu deține această informație. Cu toate acestea, deputatul nu s-a arătat deranjat că activistul alături de care combate de ani buni așa-zisa mafie imobiliară deține un restaurant într-unul dintre cele mai mari parcuri ale Capitalei.

În 2009, Dan Trifu tuna și fulgera împotriva autorităților sectorului 2 care au permis construirea unor restaurante în Parcul Tei. „În apropierea lacului, există un restaurant cu parcare privată păzită de polițisti comunitari. Locurile de parcare pot fi folosite doar de clienții restaurantului Anatolia. în imediata vecinătate a acestuia, alți aproximativ 1.000 de metri pătrați de spatiu verde au fost îngrădiți”, spunea el atunci.

Nicușor Dan este pus într-o poziție delicată de către „camaradul său de arme”, cu care a defilat până acum în fața electoratului. Altfel, girarea unui activist care are business într-un parc ar putea să-i aducă un deficit de imagine în confruntarea grea pe care o are în față cu primarul în exercițiu, social-democrata Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Să se ia de mână cu fratele lui de breaslă, Piedone. Doi corupți ascunși sub haine de „fată mare”. Oricât de mult ar urla ei în spațiul public că sunt soluție, prin comparație cu actuala conducere, sunt nimeni în drum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.