Liviu Dragnea, lovit de Teleormanleaks. O valiză cu informații despre Tel Drum a ajuns la Rise Project

Teleormanleaks

O valiză cu informaţii despre Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat sâmbătă seară Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată Teleormanleaks.

”Vă informăm că există Teleormanleaks. O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă Rise Project din judeţ”, este mesajul postat, sâmbătă seară, de Rise Project, pe pagina de Facebook şi intitulat # Teleormanleaks.

Potrivit postării de pe Facebook, valiza ar conţine ”un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată. În plus, ar exista în valiză ”documente personale ale unor interpuşi”, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii şi video de la evenimentele companiei, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

De asemenea, potrivit Rise Project, ar exista în valiză 54.710 emailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu, dar şi o agendă cu aproape o mie de numere de telefon. ”Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: «Băsescu», «Hrebe», «Dăncilă», «Bănicioiu», «Pieleanu». Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: «L I V I U»”, se mai arată în mesajul postat de Rise Project.

Mai mult, în valiză s-ar afla copii ale unor documente personale ale familiei Dragnea, iar Rise Project a publicat o copie a diplomei de Bacalaureat a lui Dragnea N.L. Valentin Ştefan.

Teleormanleaks, după inculparea lui Liviu Dragnea

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene. De asemenea, DNA a anunţat că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum.

Acum, Liviu Dragnea are probleme serioase cu Teleormanleaks.

LĂSAȚI UN MESAJ

*