Licitații controversate, de zeci de milioane, la Primăria sectorului 4! Ce spune Daniel Băluță

Primăria Sectorului 4
Daniel Băluță a reușit să găsească resurse pentru a crește bursele școlare, „ciuntite” în noiembrie 2016

Primăria Sectorului 4. Daniel Băluță, este acuzat de mai mulți directori de școli și de licee că i-ar fi înscris eronat, ca semnatari al unui protocol cu Primăria, în anunțurile de organizare a unor licitații de zeci de milioane de lei care vor avea loc în aprilie. Daniel Băluță spune că toți directorii au timp să semneze protocolul până la deschiderea ofertelor.

Mai mulți directori de unități școlare din Sectorul 4 ne-au semnalat grave erori în documentațiile de licitație oficiale anunțate de Primăria Sectorului 4. Oficialii primăriei au publicat în 2017, atât pe portalul e-licitație, cât și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, două anunțuri de participare pentru achiziții de zeci de milioane de lei. Cele două anunțuri vizează semnarea unui acord cadru pentru cumpărarea de papetărie, în valoare de peste 21 de mnilioane de lei pentru toate școlile, grădinițele și liceele din sectorul 4, respectiv de obiecte de igienă pentru aceiași destinatari, în valoare de peste 3 milioane de lei.

Greșeli sau falsuri în documente oficiale?

Primăria Sectorului 4
Anunțul oficial de licitație în care Primăria Sectorului 4 susține, eronat, că toți directorii au aderat la protocolul de asociere pentru achizițiile de zeci de milioane de lei

Practic, Primăria Sectorului 4 dorește să selecționeze, prin licitațiile de mai sus, unicii furnizori de obiecte de papetărie și de igienă pentru toate școlile din Sectorul 4, urmând ca toate școlile să încheie contracte și să cumpere numai de la furnizorii desemnați de Primărie și la prețurile stabilite de aceasta prin procedura de licitație. Pentru a putea licita în numele tuturor școlilor, Primăria lui Daniel Băluță a menționat, în documentele de licitație, că toți directorii „au aderat la Protocolul de asociere de autoritati contractante nr. 53582/28.11.2016”, prin care și-art fi dat acordul ca Primăria să negocieze, în numele lor achizițiile publice. multi dintre acestia si mi-au spus ca ei nu au semnat acest protocol de asociere.

Reporterii Cetățeanul.net au aflat însă că mai mulți directori nu au fost deloc de acord să semneze nciun protocol prin care să împuternicească Primăria să negocieze cu furnizorii, în numele lor. Ei reclamă acum faptul că le-au fost folosite incorect datele personale și îi cer primarului Daniel Băluță să îndrepte erorile comise.

Daniel Băluță a recunoscut că nu toți directorii de școli au semnat protocolul de asociere, dar spune că oricine dintre aceștia îl poate semna, până în aprilie, la deschiderea ofertelor. Băluță spune că, în caz contrar, va diminua cantitățile de materiale pentru care va semna acordul cadru, proporțional, pentru școlile care nu au semnat încă, urmând ca acestea să-și facă propriile proceduri de achiziții publice (toate acestea ar urma, însă, să fie aprobate tot de primar). Daniel Băluță mai susține că scopul demersuluii este de a se obține cele mai bune prețuri de achiziție.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Oare de caeea aceste achizitii de papetarie sau mobilier scolar nu ajung nicioadata in scoli, parintii fiind nevoiti an de an sau la fiecare patru ani sa le cumperepe toate?! In acest timp banii ajung in buzunarele primarilor si ale camarilei lor politice. De aceea parintii nu trebuie sa mai dea nici un ban in scoli, astfel ca directorii sa nu mai accepte santajul politic si falsurile in acte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.