Lavrov a provocat hohote de râs în India

Serghei Lavrov / Youtube
Serghei Lavrov / Youtube

„Ştiţi că războiul pe care încercăm să-l oprim a fost lansat împotriva noastră prin intermediul poporului ucrainean”, a fost răspunsul ministrului de externe rus Serghei Lavrov, care a stârnit cu hohote de râs.

Lavrov fusese întrebat, la Dialogul Raisina, o conferinţă pe teme geopolitice care a avut loc vineri la New Delhi,  în ce mod a afectat conflictul din Ucraina strategia energetică a Rusiei

După o scurtă pauză, şeful diplomaţiei ruse a continuat: „Desigur, (conflictul) a influenţat politica Rusiei, inclusiv politica energetică”. „Modul direct de a descrie ceea ce s-a schimbat este următorul: Nu ne vom mai baza pe niciun partener din Occident”, a adăugat el.

În schimb, Rusia caută parteneri energetici de încredere precum India şi China, a mai spus Lavrov.

„Război”

Deşi nu este pentru prima dată când Kremlinul dă vina pe Occident pentru invazia asupra Ucrainei, pe care tocmai Rusia a declanşat-o, la ordinele preşedintelui Vladimir Putin, acum un an, este remarcabil faptul că Lavrov a folosit cuvântul „război”.

Moscova continuă să-şi numească invazia drept „operaţiune militară specială” şi, în Rusia, cei care vorbesc despre război atunci când se referă la ofensiva rusă din Ucraina riscă diverse pedepse.

La sfârşitul discuţiei de 30 de minute din timpul Dialogului Raisina, principala conferinţă despre geopolitică şi geoeconomie care are loc anual la New Delhi, moderatorul l-a întrebat pe Lavrov dacă poate să promită că următoarea conversaţie va avea loc în circumstanţe mai puţin „controversate”.

„Ei bine, cu siguranţă că americanii vor putea sugera unele întrebări pe care să le puteţi pune„, a replicat Lavrov, înainte de a părăsi scena cu un zâmbet, în râsetele publicului”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here