La ușa judecătorului Tudoran Poliția bate timid. Și-a construit vila „la negru”, dar sancțiunile întârzie

judecator, csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel București care și-a ridicat vilă în sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, dă cu flit autorităților.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Chemat să dea explicații despre cum și-a construit vila „la negru”, fără autorizație, Tudoran nu a catadicsit să se prezinte la Poliția Locală a Sectorului 1. Iar autoritățile, intimitate de greutatea judecătorului, par să tolereze acest afront.

Faptele lui Tudoran au și iz de evaziune fiscală, pentru că cel mai probabil judecătorul plătește și azi impozit pe construcțiile vechi pe care le-a cumpărat în 1998, cu suprafață și valoare mult mai mici decât sunt în realitate.

CITEȘTE ȘI: Începe procesul beizadelei judecătorului Ion-Tudoran, judecată pentru că s-a dat drept avocat. A reușit să blocheze dosarul aproape un an

Polițiștii locali, ținuți la poartă de judecătorul Tudoran „Zeus”

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că fostul judecător al Curții de Apel București, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, devenit celebru după ce a inventat probe în dosarul Băneasa, și-a ridicat case în sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, fără să plătească taxa de autorizare, fără facturi de lucrări și cu muncitori aduși „la negru” de la firme ale persoanelor din cercul de apropiați.

În urma dezvăluirilor, Poliția Locală a Sectorului 1 (Disciplina în construcții) a demarat o anchetă pentru a verifica modul în care judecătorul și-a făcut vila din strada Zosima.

Polițiștii locali au descins la proprietatea judecătorului, din strada Zosima, dar au fost ținuți la poartă. Toate încercările oamenilor primăriei de a avea un dialog cu cei din spatele gardului au fost sortite eșecului.

Vila judecătorului Tudoran arată ca o fortăreață, cu camere de luat vederi montate în toate pozițiile

E greu de crezut că judecătorul, fiii săi sau altcineva din casă nu i-ar fi observat pe polițiști agitându-se la poartă, pentru că vila lui Tudoran e o adevărată fortăreață, „blindată” cu camere de luat vederi din toate unghiurile. Dacă vreun trecător se oprește în fața porții lui Tudoran să-și lege șireturile, riscă să fie observat imediat și cineva să apară să verifice dacă nu cumva e vorba de vreo „breșă de securitate”. Așadar, polițiștii locali au toate motivele să creadă că au fost lăsați deliberat să bată la poartă. În fond însă, fiecare e liber să facă ce vrea în curtea lui. Nu-i așa?

CITEȘTE ȘI: Familia judecătorului Tudoran, în război cu procurorii, polițiștii și judecătorii

Nu este pentru cine se pregătește, ci pentru cine se… nimerește

Polițiștii locali susțin că nu au dat de judecătorul Tudoran, dar în schimb i-au găsit acasă pe vecinii acestuia, care aveau și și ei ceva „bube” în materie de construcții: ridicaseră o construcție în curte fără nicio autorizație.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că în curtea de la adresa str. Dumitru Zosima nr…, la nivelul parterului, în partea din spate, au fost executate lucrări de construire fără autorizație, constând în ridicarea unei anexe (magazie), motiv pentru care a fost întocmit procesul-verbal de constatare și sancționare nr…., dispunându-se, totodată, măsura de obținere a autorizației pentru lucrările executate nelegal, în caz contrar desființarea acestora”, ne-a transmis Primăria Sectorului 1.

Ironia sorții abia acum vine: amendații, care au toate motivele să-i transmită urările lor de bine vecinului lor, judecătorul Tudoran, sunt socrii arhitectului Matei Damian, directorul executiv al Direcției Urbanism din Primăria Capitalei.

FOTO captură Digi24.ro

Damian, un apropiat al primarului general Nicușor Dan, a fost promovat în primărie chiar de edilul care vrea să salveze Bucureștiul de construcțiile ilegale.

CITEȘTE ȘI: Sentințele Curții Supreme, aruncate la coș de judecătorul recidivist Ion Tudoran. Abuzurile magistratului de la Curtea de Apel

Judecătorul „Zeus” a fentat Primăria Sectorului 1

Polițiștii au plecat, dar au continuat verificările la primărie. După ce l-au identificat pe proprietar, adică pe Corneliu Bogdan Ion Tudoran, l-au invitat la sediul Primăriei pentru a da explicații în legătură cu ridicarea vilei fără niciun fel de autorizație de construire.

„În ceea ce privește adresa str. Dumitru Zosima nr…, vă informăm faptul că, în urma deplasării în teren, nu s-a găsit nicio persoană care să pună la dispoziție documentele solicitate și să permită accesul polițiștilor locali în vederea verificării, motiv pentru care s-a demarat procedura de verificare a proprietarului în baza de date, ulterior fiind  întocmită și transmisă invitația nr. 103/02.11.2022, ne-a comunicat Primăria Sectorului 1.

Tudoran

Tudoran, supranumit „Zeus” din cauza atitudinii sale în instanță, nu putea să fie pus cu botul pe labe tocmai de niște amărâți de polițiști locali. El a ignorat invitația și nu s-a prezentat la primărie timp de o lună și jumătate.

„Poliția Locală Sector 1 a demarat procedura de verificare a proprietarului în baza de date și ulterior a întocmit și transmis invitația cu numărul 103/02.11.2022, însă confirmarea de primire a invitației trimisă prin poștă nu a intrat în posesia instituției noastre pentru a urma procedurile legale, arată reprezentanții Primăriei Sectorului 1. Așadar, polițiștii locali sfidați de judecătorul Tudoran, o vor lua de la capăt cu „verificările”. Nu putem deduce din asta că îi vor bate din nou la poartă sau vor avea curajul să meargă mai departe pentru a consta că cel care împărțea dreptatea a încălcat deliberat legea și și-a ridicat vila „la negru”, fără autorizație, și fără contracte legale pentru forță de muncă și materiale.

Primăria Sectorului 1: Pe adresele lui Ion Tudoran nu au fost eliberate niciodată documentații de urbanism

De altfel, Primăria Sectorului 1 a confirmat, pentru ziarul Cetățeanul, că imobilul lui Tudoran din strada Zosima a fost ridicat fără autorizație de construire.

Am solicitat Primăriei Sectorului 1 lista documentațiilor de urbanism eliberate la adresa din Strada Dumitru Zosima, din anul 1998, atunci când Ion Todoran a cumpărat imobilul, și până în prezent. Răspunsul autorităților de sector nu lasă loc de dubiu: judecătorul Tudoran nu a cerut niciodată autorizații pentru mansardare și înălțarea clădirii cu un etaj.

„Din verificările efectuate în baza de date a Biroului Reglementări Urbanistice și Arhivă, în depozitul de arhivă al instituției precum și consultând listele de inventar emise de către Primăria Sectorului 1, a rezultat că pentru imobilele situate în Strada Ing. Zosima Dumitru, primarul Sectorului 1 nu a emis nicio documentație de urbanism, respectiv certificat de urbanism și/sau autorizație de construire/desființare, PUD sau PUZ, în perioada 1998-2022, până la data prezentului răspuns, ne-au transmis oficialii Primăriei Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 a promis că funcționarii își vor face datoria și vor lua măsurile legale în cazul construcției ilegale a lui Tudoran:

„Având în vedere aspectele precizate mai sus, vom reveni cu o nouă completare a răspunsului referitor la cele constatate de către polițiștii locali și la măsurile dispuse de către aceștia în ceea ce privește imobilul de la adresa strada Dumitru Zosima nr… din Sectorul 1 al Capitalei.

CITEȘTE ȘI: Medicul Liviu Opriș, dezvăluiri despre afaceri penale ale judecătorului Tudoran. Cum ar fi fost măsluit dosarul Băneasa

Vila lui Tudoran, ridicată gratis cu muncitorii lui Chinezu’

În anul 1998, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran și soția sa Doina Ion Tudoran, director în cadrul Consiliului Concurenței, au cumpărat două imobile în București, în strada Dumitru Zosima, situate unul lângă celălalt, în suprafață totală de circa 300 de metri pătrați. Potrivit datelor din registrele oficiale ale sectorului 1, cele două proprietăți erau formate dintr-o casă veche, cu două camere, bucătărie, cămară, baie și un WC în curte, respectiv un corp de clădire cu două camere, hol și baie.

După ce le-a cumpărat, judecătorul a transformat cocioabele într-un adevărat palat.

Pentru aceste lucrări – neautorizate, după cum ne-au confirmat chiar apropiați ai judecătorului, Ion Tudoran nu a apelat la o firmă de construcții, care i-ar fi cerut documentația de urbanism, ar fi încheiat contract, ar fi emis facturi pentru care să plătească impozite și taxe la buget.

Potrivit surselor Cetățeanul, la ridicarea caselor din strada Dumitru Zosima au lucrat muncitori de la Autovit, de la Târgul Aleea Castanilor și Piața Delfinului, deținute în timp de frații Florea și Cornel Pârvu (zis Chinezu’), parteneri de afaceri ai lui Ion Tudoran. Lucrările ar fi fost făcute gratis, spune o sursă din anturajul judecătorului, care s-a ocupat chiar cu aducerea constructorilor: A luat o casă tip vagon, doar cu parter, a dat-o jos, a reconstruit-o aproape de la temelie. Nu putea să pună placă de beton peste o casă veche și șubredă. I-am adus muncitori acolo, și ca o picanterie, nici apă de băut nu le dădea. Spuneau oamenii că îi muncește de le sar ochii din cap, «ne ține peste program măcar de ne-ar da apă și ceva de mâncare». Nici nu-i plătea, că erau plătiți de alții”.

Aceeași sursă ne-a spus: „Lucrările au fost făcute în 2003 – 2004, când se lucra și la Autovit. O parte dintre muncitori au fost luați de la Autovit, alții de la Piața Delfinului și Aleea Castanilor”.

CITEȘTE ȘI: Surse SIIJ: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, pus oficial sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.