Din scandalul revocării lui Kovesi câștigă Iohannis și Dragnea. Toader joacă rolul servitorului politic, susține Cozmin Gușă

dragnea paranoic folos necuvenit al doilea mandat semnarea decretului de revocare planul politicienilor impotriva DNA
Iohannis nu vrea modificări ale Codurilor în favoarea semnarea decretului de revocare

Anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader privind demararea procedurilor de revocare a procurorului şef al DNA este mai degrabă o furtună într-un pahar cu apă, este de părere analistul politic Cozmin Guşă, care afirmă că principalii câștigători din scandalul revocării șefei DNA vor fi președinții Iohannis și Dragnea.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, analistul politic a declarat că n-a fost absolut deloc surprins de anunţul ministrului Justiţiei.

Toader joacă rolul servitorului politic

ToaderMi se pare o furtună într-un pahar cu apă, sau poate cei care aveau speranţe de la judecătorul Tudorel Toader că s-ar putea să fie judecător o fi o dezamăgire, eu nu aveam mari aşteptări de la judecătorul Tudorel Toader. După părerea mea, el joacă extrem de bine rolul servitorului politic, a celui care a văzut care sunt avantajele rangului de ministru şi chiar a simţiti foarte repede şi în ce variante poate pierde această demnitate”, a spus Gușă. El a mai adăugat că este evident că Tudorel Toader este un tip infatuat care a căutat carieră toată viaţa şi acum este pe scenă.

Cozmin Guşă a disecat şi scenariile apărute şi vehiculate imediat dup anunţul lui Tudorel Toader. „Am auzit comentarii legate de posibilitatea ca decizia să ar fi fost determinată de faptul că ar fi fost la mâna lui Tăriceanu sau Dragnea, eu nu cred. El are partitura lui, şi-a dat seama că trebuie să ia forma vasului din care face parte, a coaliţiei PSD-ALDE şi acţionează în consecinţă. Pe de altă parte, Toader a putut să se lege de nişte evenimente marginale, eludând însă esenţa că un judecător priveşte imaginea de ansamblu. Sigur că au fost procurori care n-au respectat legea (a recunoscut şi Codruţa Kovesi acest lucru, sunt cazuri de notorietate cu procurori care au instrumentat dosare în DNA şi apoi au condamnaţi) dar una-i una, alta-i alta, nu poţi face din asta un caz şi să dai cu buretele peste activitatea unei şefe de instituţie care a fost curajoasă şi a reuşit, totuşi, să pună cu botul pe labe o clasă politică extrem de lacomă spre înavuţire, o clasă politică care a devalizat bugete naţionale, judeţene, municipale, comunale” a afirmat analistul politic.

Doi câştigători: preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea

Toader
Cozmin Gușă

„Primul câştigător politic este preşedintele Klaus Iohaniis, care în mod evident va veni cu o poziţie de susţinere a independenţei Justiţiei împotriva valului „penalilor”, după cum s-a exprimat chiar săptămâna trecută şi asta însemnă un câştig de parcurs în interesul statului român şi poziţionarea lui atât de rapidă în această seară (anunţul făcut de preşedinţie – n.r) anunţă acest luicru, iar al doilea câştigător politic este Liviu Dragnea. El ar fi avut o problemă dacă nu le-ar fi arătat celor din PSD că măcar atât a reuşit, adică să-l pună pe Tudorel Toader să ceară revocarea Laurei Codruţa Kovesi, „dar uite, băi fraţilor, că nu s-a putut, de suspendat nu putem să-l suspendăm, pe motivaţia asta şi hai, mai votaţi-mă să fiu preşedintele PSD; pe 10 martie.” Sunt doi câştigători politici în oglindă, ” a opinat Cozmin Guşă, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Koveși nu a ieșit din joc

ToaderSefa DNA nu este ieşită din cărţi după această decizie, crede analistul politic. „Laura Codruţa Kovesi iese rănită în urma acestui eveniment, dar nefiind revocată, va rămâne pe poziţii. Nu este mai puţin adevărat că dacă era mai decisă în a-i pedepsi pe procurorii de la Ploieşti care au făcut nişte abuzuri şi ilegalităţi, nu ar fi avut nici Tudorel Toader, nici cei din zona aceea ce să zică. Pronosticul meu este că avem doi câştigători de parcurs, Iohannis şi Dragnea, iar Laura Codruţa Kovesi va rămâne pe loc, dar cu ami puţină autoritatea şi, sigur, aşa cum o spuneam şi revin în continuare „USA is back in bussines!” Evident că Statele Unite s-au gândit că România este extrem de importantă şi vor juca în continuare, în ciuda celor din PSD, care se bucură inutil, dar o fac de parcă ar merge la tăiere. Dacă bucuria lor este că-l vor realege pe Dragnea preşedinte pe 10 martie, este o bucurie slabă şi proastă” a mai afirmat Cozmin Guşă.

De altfel, dacă alianţa PSD-ALDE nu-şi regândeşte strategia şi încearcă să demareze procedurile de suspendare a preşedintelui, nu va avea decât de pierdut. „Tentativele astea nu fac decât să-l „reîncarce” pe preşedinte, dacă va fi suspendat pe o motivaţie de tip apărarea Justiţiei în faţa exceselor „penalilor”, chestia asta nu va fi validată prin vot popular şi ar face ca Iohannis să se bucure de o portanţă politică pe care nu o spera, iar rezultatul unui eventual referendum ar fi net în favoarea sa” a concluzionat analistul politic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here