Judecătorul internat la Psihiatrie Ion-Tudoran, lăsat de poliție să se urce la volan

Ion-Tudoran, demență, Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran

Suspectat de demență, fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, care a motivat de la Psihiatrie hotărârea pe latura civilă din dosarul Băneasa, are în continuare permisul de conducere în buzunar.

Poliția Rutieră nu i-a retras dreptul de a conduce, pe motiv că nu a fost sesizată oficial de niciun medic despre boala magistratului internat la Psihiatrie.

CITEȘTE ȘI: E bolnav de demență judecătorul Ion-Tudoran? Sentințele lui i-au nenorocit pe mulți

De ce n-ar trebui să mai urce la volan Ion-Tudoran

Ion-Tudoran, demență, Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran

Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, cercetat pentru corupție, a fost diagnosticat la Sanatoriul de Nevroze Predeal cu tulburări prosexo-amnezice specifice schizofreniei, episod depresiv sever și tulburare cognitivă ușoară, pentru care i-a fost administrată medicamentație psihotropă.

Mai nou, Ion-Tudoran ar fi bolnav și de demență. Așa arată testele MMSE, publicate în presă, pe care acesta le-a făcut (examinare minimă a stării mentale).

Din această cauză, Poliția Rutieră ar fi trebuit să-i retragă dreptul de a conduce mașina, cel puțin pe perioada administrării tratamentului. Cu toate acestea, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran e liber pe stradă și are în continuare permisul de conducere în buzunar.

CITEȘTE ȘI: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, ținut în carantină de procurori

Polițiștii se ascund în spatele legii

Situația este fără precedent. Brigada de Poliție Rutieră susține că habar nu are de acest lucru, dar nu intenționează să ia vreo măsură. Polițiștii se ascund în spatele legii, care spune că medicii sunt cei care trebuie să sesizeze autoritățile despre disgnosticele și starea mentală a fostului magistrat, astfel încât acestuia să i se suspende dreptul de a conduce.

Nici medicii psihiatri de la Spitalul Alexandru Obregia, unde Ion-Tudoran s-a internat în luna septembrie a anului trecut, nici Sanatoriul de Nevroze Predeal, nici Spitalul de Psihiatrie Voila, unde fostul magistrat s-a internat succesiv nu au trimis notificări privind starea de sănătate psihică precară, incompatibilă cu șofatul.

CITEȘTE ȘI: Dosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori

Cu ce medicamente se tratează Ion-Tudoran

Conform înscrisurilor publicate în presă, judecătorul Ion-Tudoran este lovit de schizofrenie, prezentând simptomatologia specifică. Lui Ion-Tudoran i s-au reținut „dispoziție depresivă, plâns facil, ideație pesimistă cu ruminații autolitice sporadice”. Altfel spus, fostul magistrat se gândea deseori la suicid. Mai grav, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran manifesta și „tulburări prosexo-amnezice” caracteristice schizofreniei.

Adică Ion-Tudoran era într-o pierdere a contactului cu realul definită prin detașare, derealizare, cu valori aproape nule ale capacității de concentrare, de atenție. Schizofrenia judecătorului Ion-Tudoran a fost conturată și reținută în înscrisurile medicale și de tulburările hipnice, suspiciozitate, intepretativitate, retragere socială, anxietate paroxistică sporadică, apatie, tendințe anhedonice, randament util diminuat. Pe acest fond medical i s-au prescris medicamente psihotrope puternice precum Escitalopram, Trazodonum, Quetiapină (pentru tratamentul schizofreniei) și Clonazepam.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Poliția Rutieră: Nu am fost informați

Ion-Tudoran, demență, Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran

Ziarul Cetățeanul a solicitat Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei să comunice dacă a făcut vreun demers pentru suspendarea dreptului de a conduce a lui Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public.

Polițiștii spun că nu au fost informați de medici și nici nu se vor autosesiza pentru suspendarea permisului de conducere al lui Ion Tudoran.

Ion-Tudoran

Brigada Rutieră nu a fost informată de nicio unitate medicală cu privire la starea de sănătate a persoanei la care faceţi referire, iar potrivit art 22 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: „ Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul aflat în evidența sau îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătătii emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată prevăzută  la alin. (4), cu diagnosticele constatate şi cu datele de contact ale unităţii  medicale în care medicul trimiţător îşi desfăşoară activitatea şi să consemneze acest lucru în fişa medicală a conducătorului (…)”, se precizează în răspunsul Poliției Rutiere.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri

Ce spune legea

Prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice sunt foarte clare în situația în care o persoană ce posedă permis de conducere se îmbolnăvește de o afecțiune psihiatrică. Potrivit articolului 22, „În cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfasoară activitatea”.

Ținând cont de prevederile legii, se pune întrebarea de ce Ion-Tudoran mai are încă permisul de conducere în buzunar. Fostul magistrat ori este perfect sănătos, situație în care poate răspunde penal în dosarele în care este cercetat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), ori medicii care l-au diagnosticat sunt într-o gravă culpă penală, pentru că nu au sesizat Poliția Rutieră, pentru suspendarea permisului de conducere al lui Ion-Tudoran.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Judecătorul din dosarul Băneasa a dat în judecată CNSAS direct de la Psihiatrie

Ion-Tudoran „nu a știut” în ce an și în ce oraș se află

Ion-Tudoran, demență, Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran

În timp ce făcea adevărate scamatorii cu procurorii care încercau să-l aducă la audieri, Ion-Tudoran și-a comandat un test MMSE (examinare minimă a stării mentale), pe care l-a picat cu brio.

Astfel, la testul de screening al alterării funcțiilor cognitive fostul judecător a oferit răspunsuri halucinante, care dovedesc o stare de demență, dar nu poate descoperi și simulanții.

Ion-Tudoran „nu a știut” în ce an și în ce oraș se află, nu a putut să numere din 7 în 7 și nu a putut reproduce în desen un ceas care să indice ora 11:10. El a desenat un ceas care arăta ora 11 fără 10.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.