Jaf la anveloparea blocurilor în sectorul lui Negoiță! 40.000 de euro pentru un studiu descărcat de pe Internet

Negoiță

Cetățeanul.net vă prezintă un caz flagrant, demn de atenția procurorilor, în care administrația lui Robert Negoiță le-a dat unor „găinari”, fără să clipească, un sac de bani, pentru un studiu copiat.

Mai precis, Negoiță a aprobat să se plătească 1,3 miliarde de lei vechi pentru un studiu de fezabilitate care se găsea, gratis, pe Internet!

40.000 de euro, pentru un studiu copiat

Sectorul 3 al Capitalei iese de departe în evidenţă la nivelul Capitalei, pentru irosirea banilor publici pe amenajarea spaţiilor verzi, construcții urbane şi a locurilor de joacă, arată un raport al Curţii de Conturi. Iată că aceeași instituție de control a descoperit că banii au fost risipiți în vânt de Negoiță și pe studiile pentru anveloparea blocurilor.

În 2014, subalternii primarului Robert Negoiță au aprobat întocmirea unui studiu privind soluțiile de investiții în renovarea energetică a clădirilor (anvelopare). Zis și făcut! Directia Managementul Proiectelor a întocmit  caietul de sarcini pentru „Studiu privind soluții de mobilizare a investițiilor în renovarea   energetică a fondului de clădiri rezidenfiale și non-rezidențiale,publice și private din Sectorul 3. Pe 25 noiembrie 2014, Primăria sectorului 3 a încheiat contractul de servicii, pentru întocmirea studiului, cu Ordinul Auditorilor Energetici din România (O.A.E.R.). Contractul s-a semnat pentru valoarea de 131.080 lei (fără TVA).

Studiul a fost finalizat după numai zece zile, pe 5 decembrie, iar pe 30 decembrie 2014, Negoiță a achitat factura de 131.080 de lei. Toate aceste proceduri, corecte și legale la prima vedere, nu au fost decât praf în ochi.

Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că studiul pe care s-a plătit un sac de bani era disponibil, pe gratis, deci nu trebuia plătit de cetățenii sectorului 3.

Parandărăt sau doar escrocherie?

În ceea ce privește conținutul propriu-zis al Studiului achitat de Sectorul 3 (…) s-a constatat ca acesta este în fapt, similar documentului Strategia pentru mobilizarea investițiilor în renovarea fondului de clădiri rezidențiale și comerciale”, -Versiunea  1/2014 – 30 aprilie  2014,  document  publicat  pe  data de 26.05.2014 pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice. Altfel spus documentul putea fi descărcat gratuit cu luni de zile înaintea contractului.

Este rândul procurorilor să descopere dacă toată afacerea este doar un parandărăt și dacă da, în buzunarele cui a ajuns șpaga pentru această escrocherie.

Cristian Petrescu: „Voi cere DNA să se sesizeze”

Negoiță
Cristian Petrescu cere să se sesizeze procurorii DNA

Este inacceptabiil ca Primăria sectorului 3 să plătească peste 1,3 miliarde de lei vechi pentru un studiu făcut prin procedura copy-paste. Consider că acesta a fost un act premeditat de fraudare a sectorului 3. Din câte știu, raportul Curții de Conturi care vizează neregulile descoperite de Curtea de Conturi este deja pe masa DNA. Dacă nu este așa, voi solicita procurorilor anticorupție să se sesizeze și cu privire la acest caz”, ne-a declarat candidatul PMP, Cristian Petrescu, fost ministru al dezvoltării.

Cristian Petrescu mai spune că ar trebui verificat și dacă nu cumva studiul copiat plătit de Negoiță nu fusese plătit anterior și de Ministerul Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ