Jaful de la Snagov. Primarul Oancea, acuzat de Curtea de Conturi de cheltuieli umflate sau fictive

Oancea
Marian Oancea a avizat cheltuieli „nesimțite” la Primăria Snagov
Raportul Curții de Conturi, trimis procurorilor în 2015, arată un adevărat jaf în gestionarea banului public din Primăria Snagov, condusă de Marian Oancea.
Inspectorii Curții au găsit dovezi despre contracte umflate și decontări pentru lucrări inexistente, adăugate la cheltuieli de protocol nerușinate, după cum Cetățeanul a relatat deja AICI.

„Turul României” cu maşina Primăriei

 Pentru a înțelege dimensiunea risipei banului public este suficient să remarcăm consumul „nesimțit” de carburanți ale unor utilaje și echipamente ce servesc Serviciul Public de Gospodărie Comunală. Stau mărturie deconturile pentru o motocoasă ori o drujbă – consumuri lunare de peste 500 de litri!
Recordul îl bate autoturismul Primăriei, marca Nubira, care a avut un consum, în anul 2013, de 5.200 de litri de benzină, rezultând un consum mediu lunar de 433,3 litri. Dacă luăm în calcul un consum mediu de 8 litri la suta de kilometri, rezultă că mașina lui Oancea ar fi circulat 5.400 de km/lună aproape dublu cât lungimea granițelor României (3.150 km).
Tot Primăria și-a bătut joc de banii publici şi pentru repararea unor autoturisme. Astfel, service-urilor Elegance Service SRL şi Mancom SRL le-au fost decontate piese de 125.000 de lei pentru reparaţii la trei autoturisme Dacia Logan (mai mult decât costau practic, trei autoturime noi). Mai grav este că respectivele maşini nici nu ar fi aparţinut Primăriei Snagov, ci unor persoane fizice iar toate deconturile s-au făcut fără documente justificative. Ce spuneți, domnule Oancea?

Contracte umflate şi lucrări fictive

În aceeași notă de bătaie de joc, fără documente justificative, Primăria Snagov a decontat unor firme materiale de construcţii, fără situaţii de lucrări, devize sau procese verbale de recepţie etc.). Astfel, tot în 2013, Primăria a decontat firmei Mirton Investment SRL facturi în valoare de peste 60.000 de lei pentru obiectivul Baza sportivă Snagov, Şcoala Gimnazială şi căminul cultural din Tâncăbeşti. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că cele mai multe reparaţii s-au făcut fictiv și că materialele de construcţii plătite de primărie au fost, cel mai probabil, deturante.

Primarul Marian Oancea a declarat că a contestat în instanță „anumite constatări” din raportul Curții de Conturi. El a mai declarat presei că nu l-a căutat, încă, nimeni de la Parchet.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here