Iohannis, pus de PSD să promulge o lege otrăvită. Afacerile PSD în Delta Dunării continuă

Iohannis

Matrapazlâcurile cu terenuri se fac acum prin lege. Parlamentul României a votat încă o lege „comandată” de baronii PSD de Tulcea, menită să spele furturi de terenuri care aparțin de drept unor persoane private. Dacă președintele Iohannis nu o va retrimite în Parlament pentru reexaminare, atunci baronii vor bifa încă o lege strâmbă cu grave probleme de constituționalitate.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

PLX 527/2019, aprobat deja de Parlament, este pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat.

Este imperios necesar, afirmă specialiștii în Drept, ca PLX 527/2019 să fie retrimis Parlamentului pentru reexaminare.

Dealtfel, și Consiliul Legislativ, organul consultativ de specialitate al Parlamentului României, a avizat negativ proiectul de lege, arătând că transferul nu se poate face prin lege, ci doar prin hotărâre de guvern, așa cum a statuat Curtea Constituțională.

Citește AICI Decizia Curții Constituționale.

Mai mult, Consiliul a avertizat că terenurile ce se doresc a fi transferate din domeniul public al statului nu au nici măcar elemente de individualizare – suprafețe, numere de carte funciară, date cadastrale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Stație de apă de 10 milioane, abandonată în Delta Dunării. Jaful PSD

„Modus operandi” al baronilor de Tulcea

Iohannis, Belina
Parlamentul, pus să voteze după voia baronului Horia Teodorescu. Chiar dacă încalcă Constituția

Recent, ziarul Cetățeanul a dezvăluit că o lege aflată în prezent la votul final al Parlamentului ascunde un asemenea furt. Prin legea în cauză, mii de hectare trecute ilegal în domeniul public al județului Tulcea și disputate în instanță cu firmele private, sunt trecute în domeniul public al județului în cel al unor comune. 

Nu doar că parlamentarii au fost mințiți că proprietatea publică asupra terenurilor este fără dubii, când în realitate aceasta este și astăzi disputată în instanță, iar litigiile sunt înscrise în Cartea Funciară!

Cel puțin la fel de grav este că manevrele cu terenuri ale pesediștilor se fac prin lege, când Curtea Constituțională a hotărât deja că astfel de transferuri de terenuri se pot face numai prin hotărâri de guvern sau de consiliu județean.

CITEȘTE ȘI: Belina 2. Lege pentru șmenurile cu terenuri ale baronilor locali de Tulcea

Furt de terenuri prin lege. Mingea, în terenul președintelui Iohannis

Ziarul Cetățeanul vă prezintă acum o lege similară, moșită tot de baronii PSD de Tulcea, care a primit deja votul Parlamentului și se află la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Prin Legea PLX 527/2019 (va primi un alt număr numai dacă Iohannis o promulgă), se vrea consfințirea furtului unui teren privat, pentru care există deja, de mai bine de 5 ani, o hotărâre judecătorească irevocabilă de punere în posesie.

Timp de mai bine de 10 ani, familia Chiselencu s-a luptat în instanță să-și recupereze terenurile confiscate de comuniști.

Iohannis, Delta Dunării
Primarul din Ceatalchioi, Tudor Cernega (centru) și șeful CJ Tulcea, Horia Teodorescu (stânga), doi dintre artizanii jafului de la Ceatalchioi

Primăria Ceatalchioi a refuzat să o pună în posesie, uzând chiar de acte false depuse în instanță. Deși falsurile și furtul au fost dovedite încă din 2015 în instanță, iar familia trebuia pusă în posesie, Primăria Ceatalchioi a dat cu tifla și familiei, și Justiției.

Mai mult, Primăria Ceatalchioi a construit ilegal pe terenul care trebuia retrocedat o stație de apă-fantomă, în care Consiliul Județean Tulcea a băgat 10 milioane de lei bani publici. Stația a fost lăsată în paragină imediat de la inaugurartea cu fast, fără să funcționeze nici măcar o zi!

CITEȘTE ȘI: Guvernul se autodenunță! Cum au fost falimentați de stat agricultorii din Deltă, în urma inundațiilor din 2010

Iohannis știe că transferul de terenuri se poate face doar prin HG

Acum, parlamentarii controlați de baronii PSD vor să spele urmele furtului, păcălind Parlamentul să aprobe o lege prin care terenul familiei Chiselencu este trecut la comune din domeniul public al statului.

Legea strâmbă mai are nevoie doar de semnătura președintelui Iohannis pentru ca jaful să fie consfințit.

Este de remarcat și în acest caz perfidia inițiatorilor, care au aprobat, neconstituțional, prin lege, un transfer de terenuri care se putea face doar prin hotărâre de guvern. De altfel, Klaus Iohannis cunoaște această șmecherie, în 2019 el cerând Curții Constituționale anularea unui astfel de transfer prin lege, tocmai pe motiv că aceasta nu se putea face decât prin hotărâre de guvern. Curtea Constituțională i-a dat dreptate!

Chiar dacă proprietatea terenurilor nu ar fi fost contestată în instanță (libere de sarcini), terenurile nu puteau fi transferate LEGAL din domeniul public al statului în cel al comunelor DECÂT prin hotărâre de guvern.

Baronii PSD de Tulcea știu însă că o hotărâre, chiar și de guvern, poate fi blocată în instanța de contencios administrativ de către cei care luptă în instanțe pentru dreptul lor de proprietate. Așa că folosesc legea ca armă împotriva proprietății private.

Funcționarii Primăriei Ceatalchioi au păcălit judecătorii cu acte false 

Terenul (2,2 ha în vatra satului și 1,5 ha în extravilanul localității) a aparținut Antoniei Chiselencu, dar în 1956, pământul a fost preluat de stat.

Iohannis
Tribunalul Tulcea a dispus ca Primăria Ceatalchioi să repună în posesie, pe vechiul amplasament, familia Chiselencu, reprezentată de Mucha Traian, ginerele defunctei Chiselencu

În 1991, femeia și-a cerut pămânul înapoi, iar 2 ani mai târziu, autoritățile au emis pe numele său titlul de proprietate nr. 6709/09.04.1993, pentru suprafața de 3,7 ha. Numai că terenul retrocedat era în extravilan și nu în intravilan, foarte departe de vechiul amplasament. În același an, femeia a decedat, fiicele sale – Chiselenco Iulia și Mucha Ana rămânând să se lupte cu autoritățile.

Aveau să-și afle dreptatea abia în 2008, când Judecătoria Tulcea a anulat titlul de proprietate și a obligat autoritățile să le pună în posesie pe moștenitoare pe vechiul amplasament, în intravilanul localității (2,2 ha).

Câteva luni mai târziu, Comisia Județeană  pentru stabilirea dreptului  de proprietate asupra terenurilor Tulcea a întors sentința la Tribunalul Tulcea, folosind însă acte false – o adresă a Primăriei Ceatalchioi și o copie a unui plan cadastral „conform cu originalul”, care atestau în fals că terenul revendicat nu a fost niciodată în intravilan, ci în afara localității.

Procurorii DNA au demontat însă falsurile, iar proprietarii au reluat lupta în justiție pentru drepturile lor.

Falsurile, constatate de procurorii DNA

Vinovat pentru falsuri a fost găsit secretarul comunei Ceatalchioi, Ștefan Poh, cel care semnase documentele false. Împotriva sa a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunile de fals intelectual și uz de fals.

Iohannis
Ștefan Poh a fost cercetat penal pentru falsurile de la primărie

Audiat de procurori, Poh a pretins în mod neverosimil că a fost o simplă eroare, fără intenție. El ar fi completat adresa din memorie, fără să verifice evidențele cadastrale. Procurorii nu au mers mai departe cu acuzațiile, sesizând însă instanța de judecată pentru anularea documentelor falsificate.

Primăria a trecut abuziv terenul în domeniul public

 În 2014 Judecătoria Tulcea a desființat actele false, obligând totodată Primăria Ceatalchioi să le pună în posesie pe moștenitoarele Antoniei Chiselencu pe vechiul amplasament.

Curat spiritism, funcționarii primăriei au pretins că au avut acordul… verbal al defunctei Antonia Chiselencu de a o pune în posesie cu teren extravilan.

Au trecut 5 ani de la hotărârea irevocabilă a instanței și în ciuda demersurilor repetate, proprietarii nu au fost puși în posesie.

Ba mai mult, ca să ștergă urmele falsurilor, Primăria Ceatalchioi a trecut abuziv terenul în domeniul public al comunei.

Ștefan Poh, sabotorul agricultorilor din Deltă

Autorul falsurilor, Ștefan Poh, iertat de procurori, este cunoscut drept un personaj sinistru la Tulcea. El este cel care, în 2010, în timpul inundațiilor, alături de primarul comunei Cetalchioi, Tudor Cernega, a dat ordin să fie  spart digul de apărare de pe malul drept al braţului Chilia, pentru o așa-zisă „inundație controlată”.

Apele Dunării au înghițit atunci mii de hectare de culturi aparținând agricultorilor privați, care nu au fost despăgubiți nici până în prezent. Ca să-și scape pielea, Ștefan Poh a pretins că apele Dunării au rupt digul.

Ulterior, adevărul a ieșit la iveală. Autoritățile au recunoscut că digul nu a fost spart de apele Dunării. Cu toate acestea, nici Ștefan Poh, nici altcineva nu a fost tras la răspundere pentru pagubele de zeci de milioane de euro produse agricultorilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here