Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman, după ce şi-a falsificat CV-ul! A numit şi un interimar la Ministerul Digitalizării

Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 decembrie 2021, două decrete.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Florin-Claudiu Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.

Ciucă i-a cerut demisia lui Roman

Florin Roman şi-a dat, miercuri, demisia din funcţia de ministru al Cercetării, după scandalul plagiatului.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse cu privire la lucrarea de masterat. La scurt timp, Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, cerere FULGER la Consiliul Europei: Să nu exagereze cu restricţiile!

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanță.

Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru „conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here