Incredibil! Ioan Rus și cei șase consilieri ai săi „au uitat” să plece din Ministerul Transporturilor

Ioan Rus
”Mai stau un pic ministru”, spune Rus.

Cetățeanul Ioan Rus este „fostul” dar și actualul ministru al Transporturilor, iar șefa de cabinet Daniela Berinde și consilierii acestuia au rămas și ei la butoanele Ministerului Transporturilor, cu tot cu salarii. La aproape o lună de la demisia, acceptată de Victor Ponta, care a urmat declarației scandaloase despre românii din străinătate, șeful de la Transporturi este tot pe statul de salarii.

România are trei milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. (…) Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă” – este declarația care a dus la demisia lui Ioan Rus, după ce a declanșat un val de indignare generală.

Preavizul să trăiască

Ioan Rus
”Mai stau un pic ministru”, spune Rus

Scuzele ulterioare nu au atenuat decât în mică măsură supărarea provocată de declarații, dar au distras, într-un fel, atenția de la „efectele” demisiei ministrului, care a „uitat” să plece din minister, la aproape o lună de la demisie. Surse guvernamentale au declarat pentru „Cetățeanul.net” că Ioan Rus a plecat într-un concediu de odihnă prelungit. „Ministrul Transporturilor, Ioan Rus este în concediu de odihnă. Niciun ministru nu a mai stat vreodată în preaviz după demisie”, ne-au explicat sursele citate.

De altfel, la sfârșitul lunii iunie, mașina de lux utilizată de Ioan Rus se afla în curtea Ministerului Transporturilor. Dacă până în data de 12 iunie jeep-ul de lux, de peste 100.000 de euro, folosit de Ioan Rus, era parcat în fața Ministerului Transporturilor, la finele lunii iunie autoturismul era „ascuns” în apropierea clădirii. Probabil că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, nu beneficiază de un alt loc de parcare în Capitală.

„Mai sunt ministru pentru că premierul si PSD nu au desemnat pe altcineva”

Și astăzi, pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor, Ioan Rus figurează ca ministru în funcție. Și dacă tot este încă șef peste Ministerul Transporturilor, nici cei șase consilieri personali ai săi nu au demisionat. Daniela Berinde, șefa de cabinet a ministrului Transporturilor, a fost unsă și coordonator al masterplanului pentru autostrăzi și drumuri. Pe site-ul Ministerului Transporturilor, în afară de George Buruiană, niciun consilier personal al ministrului Transporturilor, Ioan Rus, nu și-a depus declarația de avere.

„Mai sunt ministru pentru că premierul și PSD nu au desemnat pe altcineva. Până când se va publica numirea în Monitorul Oficial, tot eu sunt ministru, ministru demisionar, ce-i drept. Așa spune legea. Mai stau câteva zile, îmi iau comcediu și când vine domnul premier vom vedea, sigur va desemna pe cineva”, a declarat Ioan Rus pentru Cetățeanul.net.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here