Începe școala. Pe primarii de sectoare nu i-a interesat obținerea autorizațiilor de la pompieri

simularea examenului de Bacalaureat granturi pentru elevi

Luni începe școala, însă pe primarii de sectoare, cei care păstoresc unitățile de învățământ, se pare că nu prea i-au interesat condițiile în care elevii se vor așeza în bănci. Doar 39 de clădiri, din cele 1.139 care compun instituțiile de învățământ la nivelul Capitalei, sunt autorizate pentru securitatea la incendiu, au precizat,oficiali ai ISU București – Ilfov.

Pentru 353 de clădiri nu este obligatorie obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar pentru 747 aceasta este obligatorie, ele fiind neautorizate, informează Agerpres.

În perioada 2015 – 1 august 2016 au fost eliberate avize la un număr de 38 de grădinițe și patru școli și autorizații pentru două grădinițe și o școală. De asemenea, în aceași perioadă ISU București – Ilfov a emis 364 de răspunsuri negative la solicitări de emitere avize/autorizații de securitate la incendiu.

ISU București-Ilfov a mai precizat că, în zilele de 31 august și 1 septembrie, a înregistrat un număr de 100 cereri pentru emitere avize de securitate la incendiu pentru unitățile de învățământ din București.

Nici în restul țării lucrurile nu sunt tocmai în regulă (pentru ca să folosesc un eufemism) acum, când începe școala.

Luni, elevii din mai multe judeţe revin din vacanță la cursuri în spaţii improprii sau improvizate, cu toaletele în fundul curţii, în clase fără încălzire, cu pereţii scorojiţi şi cu mobilierul vechi de zeci de ani. Autorităţile locale ridică din umeri şi spun că aşteaptă bani de la Guvern.

Bunăoară, elevii din satul Fâstâci al comunei vasluiene Cozmeşti vor învăţa şi în acest an şcolar în spaţii improvizate, în Ocolul Silvic şi în dispensarul medical, după ce lucrările de construcţie a noii şcoli, începute încă din anul 2006, nu au fost finalizate nici până acum. La polul opus, copiii din comuna Peştera, judeţul Constanţa, beneficiază de condiţii ultramoderne de studiu, clasele fiind dotate atât cu mobilier nou, modular, adecvat vârstei şcolare, cât şi cu dotările necesare desfăşurării cursurilor în condiţii de nota 10 plus. Pentru siguranţa elevilor, şcoala este monitorizată video și a fost racordată la internet.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here