Eugen Teodorovici: Încep noi concedieri la stat

administraţie mai suplă

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a tras primele semnale că încep noi concedieri la stat, după ce a făcut mai multe afirmații în acest sens la televiziunea de stat.

O reformă a aparatului bugetar în perioada următoare  este obligatoriu şi de bun simţ, pentru că ne dorim cu toţii o administraţie eficientă, a declarat ministrul.

„Ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală şi locală eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi să fim mai eficienţi. Repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a spus Teodorovici.

Potrivit lui, vor fi discuţii bilaterale când se va face bugetul pe 2019 și se va discuta cu fiecare minister în parte.

„Discutăm cu cele mai mari zone pe unde se cheltuie banii publici, Transporturi, Sănătate, mă refer la Case în special, dar şi alte zone din economie, alte ministere, care au şi foarte companii în subordine. Economia, Energia, sunt multe, foarte multe companii pe care, dacă le luam la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro ci doar împotrivă. În toate ministerele, din păcate, ani şi ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop ci în sens invers, reluăm procesul”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Mai întâi evaluari și apoi noi concedieri la stat

Se va începe cu evaluarea personalului din marile ministere consumatoare de bani publici, respectiv nu doar ministerul în sine şi cu structura proprie ci şi cu cea din subordine, iar până în noiembrie discuţiile bilaterale se vor încheia.

„Ieri au avut termen ministerele să îmi trimită propunere pentru buget pentru anul 2019 în limitele pe care noi le-am impus pentru anul viitor şi vine discuţia bilaterală cu fiecare minister în parte. Ministrul vine frumos cu secretarii de stat, cu şeful de la Economic cu tot ce au ei în subordinea lor, şi discutăm bilaterala. Stăm o noapte, două nopţi, nu contează, trei zile. Vreau de la ei ceea ce vrea toată ţara asta: eficienţă”, a mai spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

*