Încă o înregistrare cu Nicușor Dan: „Cum? El a amenințat polițiștii?”

Nicușor Dan
Deputatul Nicușor Dan a sărit în apărarea afaceristului Mihai Mitrache, care a costruit ilegal un restaurant în Orășelul Copiilor

Postul de televiziune România TV a difuzat, marți seară, noi înregistrări cu Nicușor Dan. Candidatul susținut de PNL, USR și PLUS la Primăria Capitalei a fost înregistrat de purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, Cristian Zărescu, consilierul primarului Daniel Băluță, în timp ce intervine pentru omul de afaceri Mihai Mitrache, zis „Câine”.

Cristian Zarescu: V-am ramas dator de ieri cu un raspuns. OK: putem sa mergem catre o intelegere, dar primul lucru pe care trebuie sa-l faca, în primul şi-n primul rand, e sa-si retraga, pentru inceput, plangerile numeroase pe care le-a facut si procesele pe care le-a intentat. Pentru ca nu stiu daca stiti: omul acela ne-a creat enorm de multe probleme. Lasand la o parte ca a dărâmat barierele, ne-a amenintat, a amenintat politistii, a intrat in conflict cu politistii, a vorbit foarte urat la adresa angajatilor de la primarie (ca suntem căţeii lui), ne-a facut nu stiu cate plangeri la DNA… Dupa ce a vazut ca n-are succes cu plangerile la DNA, a facut plangeri la procurorii de la DNA… Deci foarte, foarte multe probleme ne-a creat acest personaj. Toata lumea spune ca el e dealer acolo, ca e interlop, ca e peste… Ce sa va spun? Are toate postarile impotriva noastra, vorbeste foarte urat de noi, de primarie, de angajatii primariei, de politie… Nu va mai spun: scandaluri acolo… A rupt bariera de la parc, vrand sa intre cu masina… Dumneavoastra aveti cunostinte de toate problemele astea?

Nicuşor Dan: Nu. Eu am fost contactat de avocatul lui si intre timp m-am intalnit cu el de vreo doua ori.

Cristian Zărescu: Si dumneavoastra ce v-a spus?

Nicuşor Dan: Pai, mie mi-a prezentat situatia juridica: faptul ca el are o cladire, proprietate din 1975.

Cristian Zărescu: Omul acela este o persoana cu foarte multe probleme cu legea. Adica va spun si pentru dumneavoastra, in cazul in care va asociati cu aceasta persoana. Bine: ‘asocierea’ este cu ghilimelele de rigoare si acuma vorbim ca intre prieteni. Dar va spun sa aveti si dumneavoastra grija, pentru ca va spun: acest Mitrache – numit si „Catelul”– a facut enorm de multe probleme autoritatilor. Lasand la o parte faptul ca este un dealer de droguri in parc, acolo, este un interlop, este un peste cunoscut. Adica eu va spun pentru dumneavoastra. Toata lumea stie situatia aici, ca am vorbit cu dumneavoastra. Si catre dumneavoastra este un sfat sa aveti grija, pentru ca el este departe de a fi un om corect. Intelegeti?

Nicuşor Dan: Da, da, da, da.

Cristian Zarescu: Avocatul – normal – v-a prezentat situatia juridica. Si normal: orice avocat isi apara clientul – e logic. Dar eu va spun dumneavoastra, sa aveti si dumneavoastra grija.

Nicuşor Dan: Da, da, da. Dar stiti ca el a castigat trei procese cu dumneavoastra. Instantele i-au dat dreptate.

Cristian Zărescu: Acum, dezafectarea locatiei se face 100% legal – va dati seama ca n-am fi facut. El oricum deja acolo nu mai are curent, gaze si apa. Nu, mint: mi se pare ca curent mai are. Dar nu mai are gaze si apa. Deci va dati seama ca daca noi am obtinut debransarea lui, n-am fi facut chestia asta daca era ilegal. Pana la urma, politia are un departament juridic; primaria – la fel. Adica domnul primar n-ar fi luat o astfel de decizie daca nu era in regula.

Nicusor Dan: Din actele pe care le-am vazut, eu sunt convins ca e ilegal.

Cristi Zărescu: sa stiti ca e in proces si cu politia. I-a amenintat pe politisti, i-a amenintat pe fata: ba, ca toti astia din primarie sunt cateii mei, ca cand bat din palme sunt la cheremul meu, ca ii am pe toti la mana… Deci asta va spun sigur; mie imi pare rau ca aseara nu stiam ca Mitrache e Catelul, ca v-as fi spus chestia asta de aseara. Că si eu stiu speţa de acolo. Adica e arhicunoscuta.

Nicusor Dan: Cum? El a amenintat politistii?

Cristian Zarescu: Da, da. El a amenintat politistii. Sunt foarte multe… De fiecare data cand politistii s-au dus la el, s-a lasat cu ameninţări.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.