Grevă “franțuzească” la metrou. Care este rolul jucat de Ion Iliescu și Miron Mitrea

Metrorex
Mentenanța trage greu la bugetul

La metrou va fi miercuri o grevă „franțuzească”. Cei care vor opri lucrul, între orele 10,00 și 12,00,  sunt sindicaliștii de la SC Alstrom Transport SA, care se ocupă de mentenanța garniturilor.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de creșterea salarială preconizată pentru perioada 2016-2017: în timp ce ei au cerut cel puțin 8%, administrația societății oferă doar 1%.

„Greva va afecta considerabil circulația trenurilor de metrou. În aceste condiții, după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de Lege, salariații au hotărât declanșarea grevei de avertisment în data de 10.08.2016, grevă ce va precede cu cel puțin două zile greva propriu-zisă pe termen nelimitat. Noul ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, a fost informat detaliat (…), dar nu s-a întreprins nimic pentru evitarea declansării grevei, astfel ca cei 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul să nu fie afectați”, se arată în comunicatul dat publicității de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) și semnat de secretarul general Marian Artimon.

Sindicaliștii de la metrou amintesc și de contextul politic în care a fost semnat contractul prin care francezii de la Alstom au preluat mentenanța garniturilor: „Contractul cu numărul 91/20.11.2003 a fost semnat la Paris în prezența fostului președinte al României Ion Iliescu, a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea și a fostului director general al SC Metrorex SA Marius Lăpădat”.

Sindicaliștii susțin că în perioada când mentenanța trenurilor de metrou era asigurată de salariații Metrorex, toate trenurile erau vechi, produse la Arad, iar activitatea u costa mai mult de zece milioane de euro. Acum, când numărul de angajați implicați în mentenanță a scăzut de la 1.200 la 350, iar peste 85% dintre trenuri sunt noi, operațiunea costă anual între 25 și 40 milioane de euro – sume plătite către Alstom Transport, mai precizează comunicatul USLM.

LĂSAȚI UN MESAJ