Judecătorii francezi au aprobat extrădarea lui Gregorian Bivolaru

Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru

Judecătorii francezi au admis, miercuri, solicitarea de extrădare formulată de autorităţile române în cazul lui Gregorian Bivolaru. Decizia nu este definitivă, spun surse judiciare, citate de Mediafax.

Judecătorii francezi s-au pronunţat au admis cererea României, astfel că Gregorian Bivolaru poate fi adus în România pentru a ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat, în 2013, de trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, după ce hotărârea pronunţată va deveni definitivă şi executorie. Gregorian Bivolaru o poate contesta cu apel în termen de cinci zile.

Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului. Prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie, Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia, iar autorităţile suedeze au informat judecătorii francezi, la termenul din 18 mai, că îl menţin ca azilant.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here