„Gașca” primarului Piedone își vopsește părul, nu și năravurile. Edilul Sectorului 4 a intrat în rolul lui Farfuridi din „O scrisoare pierdută”

Piedone
„Familia” Piedone dă afacerile pe bani

În ianuarie 2015 , primarul Sectorului 4 a dispus la nivelul Administrației Sectorului 4, o nouă organigramă, ce viza un nou management, pentru eficientizarea serviciilor. A fost doar praf în ochi, deoarece noua „organigramă” nu a schimbat pe nimeni dintre directorii generali. La 130 de ani după publicarea celebrei piese „O scrisoare pierdută”, Piedone a devenit reîncarnarea lui Farfuridi: „Să se revizuiască, primesc!, dar să nu se schimbe nimica!”

Piedone
Primarul Piedone în rolul lui Farfuridi: „Să se revizuiască, primesc!, dar să nu se schimbe nimica!”

La început, măsura lui Piedone a stânit vâlvă în mass-media, care a constatat: „Prima şedinţă operativă pe anul în curs, organizată de Primarul Cristian Popescu Piedone, a adus schimbări drastice în ceea ce priveşte structura şi modul de funcţionare al aparatului de lucru”. După lungi demersuri, s-a obținut avizul de la Autoritatea Funcționarilor Publici, și s-a putut pune în aplicare noua organigramă. Însă, Surpriză! La nivelul tuturor Direcțiilor, s-au schimbat denumirile, s-au redistribuit serviciile, dar conducerile au rămas de neclintit!
De ce?, ne-au spus-o surse din Consiliul Local. „De vină sunt relațiile de familie, care s-au amestecat cu relațiile de serviciu și rezultatul – «La vremuri noi, tot noi!»”. Așa că lupii din „haita” lui Cristian Piedone au rămas neclintiți: la Direcția Învățământ – Stelian Șerban; la Dir. de Asistență Socială – Mircea Nicolaidis; la ADP sector 4 – Vasile Negrilă; la Direcția Administrare Patrimoniu – Valentin Iliescu, iar exemplele pot continua!

Nu competența e de vină

Acestea sunt schimbările „drastic” la Primăria la care Curtea de Conturi a costatat nereguli privind cheltuirea banului public, prin angajarea unor cheltuieli, care nu au putut fi justificate, în valoare de aprox.600000 lei.
Cel mai șifonată a ieșit Direcția de Învățământ, campioana abaterilor economico -finaciare! Raportul Curții de Conturi reliefează o activitate defectuoasă , cu grave abateri, pe anul 2014, care nu au fost remediate nici până în prezent!
Exemplificăm:
1. Utilizarea ineficientă a fondurilor publice , în sumă de 214.899 lei, pentru reabilitarea unor clădiri , sumă atribuită prin achiziție directă .
2. Plăți nelegale către SC „COMPACT CONSTRUCȚII & SERVICII” ,în valoare de 280.000 lei ,inclusiv dobânzi și penalități în sumă de 6o.000 lei !
3. Plăți nelegale, de peste 160.468 lei, din Capitolul „Bunuri și Servicii”, ca urmare a supradimensionării lucrărilor la o serie de școli și licee subordonate Direcției de Învățământ.
4. Decontarea unor servicii neefectuate, în valoare de 320.000 lei; plăți nelegale către SC „EUROTOTAL COMP ” , în valoare de 130.000 lei .

În total au fost efectuate plăți în valoare de 1,62 milioane de lei, fără existența unor documente justificative! Din banii cui , domnule Primar ?

„Fușereală” în loc administrație

Surse din interiorul Direcției de Învățământ ne-au spus că actualul manager pune accent pe derularea contractelor de construcții și mai puțin pe managementul instituției. Exemplele pot continua, la aproape fiecare altă direcție în parte. Am exemplificat cazul celei de învățământ întrucât componenta educațională este foarte important! Mai mulți consilieri locali, dar și funcționari din direcțiile citate mai sus ne-au rugat să transmitem edilului Piedone acest semnal de alarmă: fisurile din structura de rezistență a activității de primar nu pot fi astupate cu organigrame spoite de ochii lumii!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here