GALERIE FOTO Cum arată șantierul de pe Centura București și ce șanse are să fie gata la finele anului

Forfotă mare pe Centura București, sectorul cuprins între Autostrada București-Pitești și DN7 (Chitila), unde se lucrează la largirea șoselei la două benzi pe sens. Cetateanul.net a parcurs Centura București pe acest sector, pentru a vedea stadiul lucrărilor și dacă este posibil să se poată circula pe patru benzi de la finele anului.

Traficul este infernal pe acest sector de drum, ca de altfel pe toată Centura București, maiCentura București puțin porțiunea dintre DN7 și DN2, care a fost lărgită la patru benzi. Și aici însă se formează ambuteiaje, din cauza faptului că traficul este gâtuit de sensuri giratorii și treceri de pietoni. Dar asta e altă poveste.

Pe sectorul de drum aflat în lucru, muncitorii se mobilizează, însă se putea și mai bine. Mai ales că vine iarna și mai sunt multe porțiuni de drum la care trebuie muncit intens. Potrivit evaluărilor Cetateanul.net, Centura București va putea fi circulabilă pe acest sector la două benzi pe sens până la finele anului doar dacă drumarii au un noroc imens, adică să fie vreme secetoasă.

Centura BucureștiNumai că, după cum s-a constatat vreme de sute de ani, în România iarna cam ninge sau, dacă temperaturile sunt totuși prea ridicate pentru zăpadă, ne puteam alege cu o lapoviță. În ambele cazuri este destul de dificil de lucrat, dacă nu chiar imposibil.

Lucrările de extindere la două benzi pe sens a Centurii de Nord a Capitalei au început în Centura București2007, fiind finalizate parțial abia în 2013. Pentru cei 20 km pe care se poate circula acum pe patru benzi, defuncta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a cheltuit aproximativ 400 milioane de lei. Numai că lucrările, licitate în mandatul liberalului Ludovic Orban la Ministerul Transporturilor, nu au inclus și lărgirea sectoarelor cuprinse între DN2 (Voluntari) şi A2 şi între DN7 (Chitila) şi A1. În atari condiţii, Centura București nu face legătura între cele două autostrăzi importante care pleacă din Capitală.

În partea de est nu se lucrează pe Centura București

Dacă pe tronsonul cuprins între A1 și DN7, unde antreprenor este firma Delta ACM 93, se Centura Bucureștilucrează, pe celălalt tronson, cu o lungime de 11,2 km, cuprins între DN2 (Voluntari) și Autostrada Soarelui (A2), anul trecut a fost reziliat contractul cu firma Tehnologica Radion, al cărei patron, Teodor Berna, a avut serioase probleme cu legea.

Contractul cu Tehnologica Radion fusese semnat în 2012, lucrările începuseră un an mai târziu, însă în februarie 2015, atunci când a intervenit rezilierea, stadiul fizic era de puţin peste 7%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.