GALERIE FOTO Cum a ieşit din iarnă şantierul de pe Şoseaua Pantelimon, unde Primăria Capitalei nu mai vrea metrou

PantelimonVremea bună a făcut ca lucrările de modernizare a Şoselei Pantelimon să se desfăşoare în ritm alert şi par să se apropie de final, după ani întregi de amânări. Fostul primar Sorin Oprescu a început lucrările, chiar dacă ştia că pe aici trebuia să înceapă construcţia unei linii de metrou. Actuala conducere a Primăriei spune că nu mai e interesată de metrou, pentru că s-a modernizat linia de tramvai. Cetateanul.net a fost sâmbătă pe şatierul de pe Şoseaua Pantelimon, pentru a vedea la faţa locului cum se desfăşoară lucrările.

Muncitorii se mişcă „cu talent” pe Şoseaua Pantelimon, la montarea noilor linii de tramvai. Până acum, a fost finalizată modernizarea Şoselei Iancului şi a porţiunii din Pantelimon cuprinsă între fosta Electroaparataj (Mega Mall) şi intersecţia cu Bulevardul Chişinău.Pantelimon

Pe aici s-a reluat circulaţia tramvaielor, însă toate, chiar şi cele care aveau capătul de linie la Granitul (Cora Pantelimon) fac la dreapta, pe Chişinău, pentru a ajunge la Republica. Pe Pantelimon linia este modernă, nou-nouţă, supraînălţată faţă de carosabil, însă pe Chişinău zici că tramvaiul se rupe în două.

Pe Şoseaua Pantelimon se lucrează cu talent

PantelimonMergem mai departe spre Cora şi constatăm că lucrările au avansat semnificativ faţă de toamna trecută, când am făcut precedentul reportaj pe Şoseaua Pantelimon. Pe majoritatea traseului, liniile de tramvai au fost deja montate, iar acum se lucrează la amenajarea refugiilor.

În alte locuri, şinele sunt puse acum, într-un ritm alert. Se toarnă beton, se strâng şuruburi şi tot tacâmul. În ansamblu, la finele anului trecut lucrările de modernizare aPantelimon arterei din estul Bucureştiului erau gata în proporţie de 70%. Liniile de tramvai sunt finalizate in procent de 69%, carosabil – 85%, parcaje – 70%, amenajări urbanistice – 45%, amenajări edilitare – 50%, iluminat public – 65%, automatizări – 65%. Valoarea lucrărilor executate până la data de 31 decembrie este de 90.000.000 lei fără TVA, ceea ce reprezintă un procent de 50% din valoarea totală, potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.

Poliţia Locală Sector 2 nu mai dă amenzi pentru parcări neregulamentare

PantelimonProblema semnalată de Cetateanul.net în toamna trecută şi anume parcările neregulamentare de pe Şoseaua Pantelimon, persistă şi acum. Pe marginile arterei au fost amenajate parcări, însă găsim maşini parcate şi pe carosabil, chiar în dreptul indicatoarelor de „staţionarea interzisă”. Şi nu numai autoturisme, ci chiar şi autocare, chiar dacă parcarea acstora pe domeniul public din Bucureşti este interzisă.Pantelimon

Autoturismele parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de firme specializate tocmite de primării, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Nimeni nu-i împiedică însă pe cei de la Poliţia Locală să dea amenzi pentru şoferii care-şi lasă maşinile pe unde apucă. Numai că Poliţia Locală a Sectorului 2, păstorită de Neculai Onţanu, a aplicat niscaiva amenzi abia după ce Cetateanul.net a semnalat problema. Acum, nimeni nu mai e sancţionat. Deh!, e campanie electorală.

CITEŞTE şi GALERIE FOTO Culmea modernizării pe Şoseaua Pantelimon! Artera a rămas cu o singură bandă pe sens

La nodul intermodal abia ce-a fost desţelenit terenul

PantelimonRevenind la lucrările de modernizare, spuneam că se lucrează în ritm alert pe Şoseaua Pantelimon. Însă elanul muncitorilor scade până aproape de zero spre capătul de linie al tramvaielor, la Cora. Aici, trebuie construit un nod intermodal de transport – pentru tramvaie, autobuze şi microbuze – şi o mare parcare park&ride.

Numai că acolo unde va trebui să apară nodul intermodal nu s-a făcut practic nimic. O organizare de şantier împrejmuită, au fost scoase vechile linii de tramvai şi atât. În atari condiţii, chiar dacă toată Şoseaua Pantelimon va fi modernizată, circulaţiaPantelimon tramvaielor nu se va putea relua, pentru că ele nu vor avea unde să întoarcă.

Anul acesta, în bugetul Primăriei Capitalei a fost alocată pentru modernizarea Şoselei Pantelimon suma de 118 milioane de lei. Lucrările de modernizare a şoselelor Iancului şi Pantelimon se ridică la aproximativ 70 milioane de euro, iar licitaţia a fost câştigată de consorţiul format din firmele Tehnologica Radion, TIAB şii Via Proiect.

Primăria Capitalei nu mai vrea metrou în Pantelimon

Pentru acest an, Metrorex avea în plan începerea lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Iancului-Pantelimon. Însă Primăria Capitalei nu a mai dat autorizaţie de construire, aşa că lucrările au rămas în aer, la fel şi creditul contractat în acest sens de la Banca Europeană de Investiţii.

CITEŞTE şi SCANDALOS Din cauza lui Oprescu, lucrările la metroul Iancului-Pantelimon, amânate după 2020

Zilele trecute, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloş anunţa că Primăria nu mai este interesată de metrou în Pantelimon, deoarece au fost modernizate liniile de tramvai.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here