Gafă marca Aurelian Bădulescu: Să mă lăsaţi să am eu grijă de morţii neamului meu

Bădulescu a rămas fără permis antisemitism marca Aurelian Bădulescu debarcarea lui Aurelian Bădulescu Aurelian Bădulescu candidează la şefia PSD Bucureşti Aurelian Bădulescu ar putea fi audiat supermarketuri închise în weekend

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, gafează din nou. Directorul Centrului de Monitorizare şi Combatere a Antisemitismului din România, Marco Maximilian Katz, îl acuză pe Bădulescu de xenofobie şi extremism, după ce i-ar fi transmis să se întoarcă de unde a venit.

„Pe 23 martie şi pe data de 29 Martie, MCA România a emis două comunicate cu privire la poziţia Consiliului General al Capitalei pe două teme care privesc atât comunitatea evreiască din România cât şi societatea civilă: amplasarea (în Bucureşti) a Muzeului Holocaustului şi a Evreilor din România şi posibila reamplasare publică a unui bust al Mareşalului Antonescu”, a scris directorul MCA pe pagina de Facebook a organizaţiei.

În urmă cu o zi, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a reacţionat faţă de cele două comunicate adresate comunităţii internaţionale.

„Nu ştiu cine şi ce vă aduce prin România, dar este evident că sunteţi străin de acest neam şi pe cale de consecinţă de istoria poporului român”, i-a scris Bădulescu lui Katz, cetăţean român, crescut şi trăit în România, potrivit Mediafax.

”Preocupările domniei voastre contravin evidenţei istoriei acestui neam. Recomandarea mea este să vă întoarceţi de unde aţi venit şi să mă lăsaţi să am eu grijă de morţii neamului meu”, i-a mai scris Bădulescu directorului centrului de combatere a antisemitismului.

CGMB a respins propunerea pentru Muzeul Holocaustului

Aurelian Bădulescu a gafat și luna trecută, în Consiliul General, după de a fost respinsă aprobarea de dare în administrare a imobilului de pe Str. Lipscani nr. 18-20, către Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” pentru realizarea Muzeului de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

Proiectul avea nevoie de 36 de voturi pentru a fi aprobat și a obținut doar 34, 12 abțineri și un vot împotrivă.

„Insistați într-o chestiune care vă aduce mai multă bătaie de cap. Este o zonă plină de românism, foarte vascularizată în istoria noastră Centrul Istoric al Capitalei. Nu este o zonă dotată cu utilități. Eu o să votez pentru deși mă doare sufletul”, a declarat atunci Bădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ