Gafă de proporții la Primăria Sectorului 6. Autorizații emise în baza unui PUZ abrogat

Primăria Sectorului 6
Primarul Ciprian Ciucu va sesiza prefectul

Arhitectul șef și secretarul din Primăria Sectorului 6 i-au dat primarului să semneze documente ilegale (autorizații de construire, certificate de urbanism) emise în baza unui PUZ abrogat.

Sesizat de ziarul Cetățeanul, primarul Ciprian Ciucu a spus că se va adresa prefectului pentru analiza situației și, ulterior, anularea în instanță a documentelor emise ilegal.

CITEȘTE ȘI Primarul USR Radu Mihaiu, bullying politic la Primăria Sectorului 2

PUZ ilegal la Primăria Sectorul 6

În februarie 2021, primarul general Nicușor Dan a propus suspendarea, pe o perioadă de un an, a cinci Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) coordonatoare de sector ale Capitalei (2-6), amendament care a fost adoptat de majoritatea consilierilor din Primăria Capitalei, însă nu fără contestații.

PNL a reclamat termenul prea lung de suspendare, care ar urma “să-i afecteze pe bucureșteni”.

După suspendarea PUZ sector 6, noul primar Ciprian Ciucu a fost dezinformat de secretarul și de arhitectul șef al sectorului că este legal să emită acte (autorizații de construire, certificate de urbanism etc…) în baza vechiului PUZ, din 2016.

„Mai avem un PUZ din 2016 și noi pe acela funcționăm. Mie mi s-a explicat că este legal”, a spus primarul într-o conferință de presă. El a precizat că a fost asigurat de funcționarii din subordine că această operațiune este legală.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Politica ucide la Colegiul Național Gheorghe Șincai

Vedeți mai jos înregistrarea din conferința de presă a primarului

Primăria Sectorului 6, ilegalitate flagrantă

Ilegalitatea este însă flagrantă, iar funcționarii care l-au determinat pe primar să semneze acte în baza PUZ-ului vechi (secretarul general al Primăriei și arhitectul șef -n.n.) sunt vinovați de încălcarea legii și de bramburirea actelor eliberate de Primăria Sectorului 6.

Legea spune că intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic Zonal din 2020 duce automat la abrogarea celui vechi la care nu se mai poate reveni niciodată!

Ce spune legea

„Potrivit Art. 64 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, prevederile cuprinse într-un act normativ, contrare unei noi reglementări de acelaşi nivel sau de nivel superior, trebuie abrogate”, ne-a declarat Victor Vasile, președintele Asociației Lex Civica.

Primăria Sectorului 6

Iar odată abrogate, vechile prevederi nu vor mai putea fi reactivate niciodată.

„Abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial”, prevede același articol de lege la alineatul 3.

Primarul Ciucu va sesiza prefectul

Primăria Sectorului 6

Ulterior conferinței de presă, ziarul Cetățeanul l-a informat pe primar asupra încălcării, de către funcționari, a Legii 24/2000. Primarul Ciprian Ciucu a declarat atunci, în exclusivitate pentru ziarul Cetățeanul, că va sesiza instituția Prefectului, care să decidă asupra anulării în instanță a tutror actelor pe care le-a emis în baza PUZ-ului abrogat (cel din 2016).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.