Gabriela Firea a scumpit moartea cu 19%! TVA la servicii funerare. Află tarifele

grevă

Gabriela Firea și consilierii generali ai Capitalei au aplicat o lovitură deosebit de dură bucureștenilor – au scumpit moartea cu 19%!

Scumpirea va avea loc în curând, imediat după trecerea prestării de servicii funerare de la Administrația Cimitirelor (servicii publice) la Compania Municipală a Cimitirelor, societate comercială. Imediat ce delegarea serviciilor va intra în funcțiune, românii loviți de nenorocirea decesului apropiaților vot trebui să plătească și TVA pentru serviciile funerare!

Serviciile funerare – un lux, au decis Firea și CGMB!

Decizia funestă a primăriței Capitalei a fost votată de consilierii generali în ședința Consiliului General al municipiului București (CGMB) din 23 august 2018 (hotărârea 536), care conține, în anexă, tarifele de înmormântare ce vor fi practicate de către Compania Municipală „Cimitire București”.funerare

Noile tarife de înmormântare. Ultima coloană este prețul „umflat” cu TVA

În imaginea alăturată puteți vedea tarifele de înmormântare, așa cum au fost propuse de Firea și votate de consilieri. Noi am trecut alăturat, în dreapta ultimei coloane, adevăratele prețuri pe care le vor plăti bucureșteni – cele cu TVA!

După aprobarea noilor tarife, prețul unei înmormântări decente, așa cum este făcută în prezent de Administrația crește de la 1767 lei, la peste 2100 lei, astfel:

  • săpătură groapă dublă (nr. 3) se scumpește cu 148 de lei, de la 781 la 929 lei;
  • presat format mormânt (nr. 9) se scumpește de la 111 la 132 lei;
  • înhumat defunct (nr. 10) – de la 248 la 295;
  • deshumare oseminte (nr. 12) – de la 49 la 59 de lei;
  • depunere capelă (nr. 15) – de la 167 la 199 lei;
  • amenajări morminte (nr. 21) – de la 228 la 272 lei;
  • aprindere și întreținere candelă (nr. 24) – de la 70 la 84 lei;
  • tămâiat mormânt (nr. 25) – de la 113 la 135 lei

Nu am inclus aici, evident, șpăgile care trebuie date tuturor celor care profită din plin de nenorocirea celor cu decese în familie.

Potrivit procesului verbal al ședinței CGMB de ședință, niciunul dintre consilieri nu a încercat să atragă atenția asupra scumpirii serviciilor funerare, prin aplicarea de TVA! Hotărârea a trecut cu votul PSD, ALDE și PMP. Consilierii PNL și USR au votat împotrivă dar nici ei nu au reclamat extorcarea contribuabililor!

LĂSAȚI UN MESAJ