Cum și-a „ascuns” Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sector 6, apartamentul de 320.000 de euro

Gabriel Mutu
Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, are serioase probleme în declarațiile de avere

Unul dintre cei mai bogați parlamentari, Gabriel Mutu, candidat la Primăria Sector 6, a susținut pe propria răspundere că nu deține nicio locuință încă din 2008. Cu toate acestea, domiciliul de lux al soției sale, de 548 metri pătrați, a fost trecut, până în 2009, pe numele unui srl controlat de actualul senator. După acest moment, locuința a fost trecută în cadrul unui alt srl administrat de nevasta parlamentarului.

În prima declarație de avere a actualului senator Gabriel Mutu, înregistrată în anul 2008, cel care și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sector 6, preciza că nu are nicio o locuință. El își trece domiciliul într-un bloc de pe strada Elena Văcărescu.

Nici la următoarea declarație de avere din 2009 și din 2010, acesta tot nu avea vreun “adăpost”, proprietate a familiei, în care să stea. În schimb, soția sa, Claudia Mutu, avea recunoscut un apartament pe Bulevardul Preciziei, dar în care nu avea însă domiciliul declarat. Conform datelor de la Registrul Comerțului, unde sunt trecute informații oficiale din actele de identitate, nevasta senatorului locuiește într-un bloc de pe strada Grigore Gafencu, din Sectorul 1.

Gabriel Mutu
Blocul din strada Gafencu. Apartamentul lui Mutu, de tip pent-house, valorează 320.000 de euro

Locuința de pe strada Grigore Gafencu este situată într-un luxos bloc, situat lângă Satul Francez, în apropierea parcului Herăstră. Suprafața totală construită a apartamentului este de 548 metri pătrați. Apartamentul, de tip penthouse, care constituie domiciliul din buletin al soției, a fost, până în august 2009, pe numele unui srl care îl avea, la acel moment, acționar majoritar pe Gabriel Mutu, cu 98%.

Gabriel Mutu
Firma soției lui Mutu, Leader Magic, a „primit”, în 2009, apartamentul de 1,3 milioane (320.000 euro) al firmei soțului

De pe firma lui Gabriel Mutu, pe cea a soției

Astfel, în baza Hotărârii nr. 1 din data de 19 august 2009 a Adunării Generale a Asociaților din cadrul firmei Leader Magic, Gabriel Mutu se retrage din firmă și își cesionează acțiunile firmei MG Development Corporation (controlată tot de el, dar administrată de soția, Claudia Mutu).

Mai mult, în același moment, august 2009, MG Development Corporation majorează capitalul social al societății Leader Magic cu un aport în natură, în valoare de 1.345.000 lei, echivalentul a 320.000 de euro, compus din apartamentul nr. 37 de pe strada Grigore Gafencu și garajul aferent locuinței.

Rezumând, Mutu a trecut apartamentul de pe numele firmei sale, MG Development Corporation în firma Leader Magic, controlată de soția sa.

Acționarii firmei Leader Magic sunt, după ce apartamentul în care locuiește Mutu este introdus în capitalul social al societății, Claudia Mutu și MG Development Corporation.

Srl-ul candidatului PSD

MG Development Corporation a fost înființată în decembrie 2008, avându-i acționari pe Gabriel Mutu și afaceristul Bogdan Cătălin Iordăchescu. Însă, din ianuarie 2009, Iordăchescu iese din srl, Gabriel Mutu rămâne cu 98%, iar restul acțiunilor sunt trecute în contul soției, Claudia Mutu. Astfel spus, în august 2009, când apartamentul soției iese din MG Development Corporation, candidatul de la Sectorul 6 controlează acționariatul societății.

MG Development Corporation cu sotii Mutu

Gabriel Mutu apucă să se retragă din MG Development de-abia la două luni de la aprobarea transferului apartamentului în care locuiește, operațiune care a avut loc în august 2009.

Astfel, în baza Hotărârii nr. 1 din data de 23 octombrie 2009, actualul senator se retrage din firma MG Development Corporation și își cesionează acțiunile pe numele unei alte firme Leader Residential Concept. Acest srl este administratat tot de soția sa, Claudia Mutu și deținut printr-o altă firmă a familiei parlamentarului.

În urma acestor schimbări, Leader Residential deține 99,99% din firma care a cedat apartamentul soției lui Mutu, iar aceasta rămâne cu 0,01%.

MG Development Corporation fara MutuTrebuie precizat că am încercat încă de acum două săptămâni să-l contactăm pe Gabriel Mutu, pentru a ne lămuri în legătură cu tranzacțiile sale cu apartamentul de pe strada Grigore Gafencu pe care le prezentăm acum, dar mesajele trimise acestuia și staff-ului său au rămas fără niciun răspuns pe această temă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here