FOTO S-a reluat circulația tramvaielor pe la Piața Sudului. După șase ani, linia 1 revine pe Calea Văcărești

Piața Sudului
Tramvai de probă, sâmbătă după amiază, pe Șoseaua Mihai Bravu, dincolo de intersecția cu Calea Vitan

După șase ani de traseu deviat pe Calea Vitan, tramvaiele liniei 1 revin pe la Piața Sudului și pe Calea Văcărești, iar linia 11 și-a reluat traseul de bază pe Șoseaua Olteniței, până la Romprim. De asemenea, RATB a reînființat liniile 19 și 34.

Sâmbătă, RATB a introdus tramvaie de probă pe Șoseaua Mihai Bravu, de la intersecția cu Calea Vitan până la cheiul Dâmboviței și mai departe pe Calea Văcărești (vezi foto).

Astfel, tramvaiele liniei 1 (ramura Şura Mare – Piaţa Sudului – Obor) circulă pe următorul traseu circular: terminalul Şura Mare, Şos Oltenitei, Piaţa Sudului, Calea Văcăreşti, Șoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul G-ral Vasile Milea, Bulevardul Timișoara, Soseaua Progresului, Str. C-tin. Istrate, Soseaua Viilor, Piaţa Eroii Revoluției, Piața Sudului, Șoseaua Olteniţei, terminal ”Şura Mare”.

CITEȘTE și FOTO Cum arată șinele de tramvai de la Piața Sudului, pe care ar trebui să se circule peste două săptămâni

Linia 1 (ramura Şura Mare – Şoseaua Viilor – Pasaj Basarab) circulă pe traseul: terminal ”Şura Mare”, Soseaua Giurgiului, Piaţa Eroii Revoluției, Șoseaua Viilor, Str. C-tin. Istrate, Șoseaua Progresului, Bulevardul Timișoara, Bulevardul G-ral Vasile Milea, Șoseaua Orhideelor, Pasajul Basarab, Șoseaua Nicolae Titulescu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua Ştefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreşti, Piaţa Sudului, Şoseaua Olteniței, terminal „Şura Mare”.

Linia 11 a revenit pe traseul de bază, de la terminalul ”16 Februarie”, pe Calea Giuleşti, Pod Grozăveşti, Piaţa Danny Huwe (Răzoare), Șoseaua Viilor, Piaţa Eroii Revoluţiei, Şoseaua Olteniţei, Piaţa Sudului, până la terminalul Romprim.

Totodată, au fost reînfinţate două linii de tramvai: linia 19, care asigură transportul călătorilor între terminalele ”CFR Progresul” şi ”Complex RATB Titan” şi linia 34, care face legătura între terminalele ”Romprim” şi ”Banu Manta”, pe traseul: Şoseaua Olteniței, Piața Sudului, Calea Văcăreşti, Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua Nicolae Titulescu. Liniile navetă 611 şi 634 s-au desfiinţat.

Piața Sudului, jocul nervilor

Istoria acestor linii de tramvai este una lungă și plină de peripeții. În 2007 Primăria Capitalei atribuia lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai între Bucur Obor și Piaţa Sudului.

Pentru realizarea întregii investiții, edilii au împărțit lucrarea în două tronsoane. Cel de la Bucur Obor la Calea Vitan a fost evaluat la 42.840.000 de euro, iar cel de la Calea Vitan la Piaţa Sudului (Big Berceni), la 37.636.832 euro. În total, peste 80 milioane de euro. În aceste costuri nu a fost inclus și Pasajul Piața Muncii, care făcea parte din traseu.

Trecuseră doi ani de la reabilitarea liniei de tramvai, iar circulația acestor mijloace de transport a fost oprită, în 2010, între Iancului și Dristor. Firma Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, câștiga licitația pentru construcția pasajului suprateran Mihai Bravu – Văcărești. Lucrările au început, timid, iar în 2012 au fost stopate brusc.

Omul de afaceri Nelu Iordache avea probleme cu legea și ajungea la închisoare, iar Romstrade nu a mai continuat lucrarea. În 2013, lucrările au fost reluate de firma Astaldi pentru un contract de 155 milioane de lei, aproximativ 35 milioane de euro. Acest obiectiv a fost finalizat, dar între timp au început lucrările la Pasajul Piața Sudului, care s-au terminat abia în această vară, iar tramvaiele nu au putut circula pe Calea Văcărești și Șoseaua Olteniței.

CITEȘTE și Liniile de tramvai de pe Mihai Bravu și Văcărești, cavou pentru banii publici

Tramvaiul 19 reloaded după șase ani

Cât privește tramvaiul 19, el nu a circulat timp de șase ani, cât a durat modernizareaPiața Sudului Bulevardului Liviu Rebreanu, pe o distanță de nici trei kilometri. În primăvara acestui an, RATB a reluat circulația liniei 23 pe traseul de bază, după finalizarea lucrărilor la linia de tramvai.

Acum, a fost reintrodus și tramvaiul 19, pentru că, odată cu reluarea circulației liniei 1 pe traseul inițial, nu ar mai fi avut ce să circule pe Calea Vitan. Pe plăcuțele din stații, încă de sâmbătă după amiază fusese inscripționată linia 19 (vezi foto).

În urmă cu șase ani, când au început lucrările pe Liviu Rebreanu, tramvaiul 19 circula de la terminalul RATB Titan la Șura Mare, dar acum traseul a fost prelungit până la Gara Progresu.

CITEȘTE și S-a reluat circulația tramvaielor pe Bulevardul Liviu Rebreanu, după șase ani în care a fost întreruptă

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here