Nu-i ajunge pensia! Fostul șef SIIJ, procurorul Nicolae Marin, încălzit de PSD pentru Ministerul Justiției

Nicolae Marin

SURSE Procurorul pensionar Nicolae Marin, cel care i-a speriat pe profesorii de la Agronomie cu pușcăria dacă nu se constituie parte civilă în dosarul Băneasa, vânează un post cu greutate în Ministerul Justiției. Cel care îl susține pe Marin ar fi chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Odată cu desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, procurorul Nicolae Marin a ieșit la pensie pe 14 martie 2022 și așteaptă acum să încaseze o pensie frumușică de circa 30.000 de lei pe lună.

Potrivit unor surse din Ministerul Justiției, pensionarul Marin nu vrea să stea pe bară prea mult și țintește la un post călduț la vârful ministerului. Așadar, procurorul care îi amenința pe profesorii de la Agronomie că îi saltă cu autobuzul DNA, vrea și pensia uriașă, dar și salariu la fel de baban. Aceleași surse spun că numirea lui Marin la MJ și-o va asuma politic chiar liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – DOCUMENTE EXCLUSIVE. Dezinformările din rechizitoriul procurorului DNA Nicolae Marin

Acțiunea „Autobuzul” la Agronomie

Ca procuror DNA, Nicolae Marin a dobândit o tristă celebritate, remarcându-se prin abuzurile din dosarul Băneasa. „Erori” care au fost însușite, ulterior, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran (cercetat acum chiar de SIIJ pentru acte de corupție) în sentințele date în acest dosar.

Marin este cel care a făcut presiuni asupra profesorilor din cadrul Senatului Universității de Agronomie. Aceștia au fost amenințați, practic, că vor fi săltați „cu autobuzul”, dacă universitatea nu se constituie parte civilă în dosarul Băneasa.

Ziarul Cetățeanul a prezentat înregistrarea video a ședinței în care președintele Senatului USAMV le-a comunicat colegilor săi că a fost vizitat de procuror și că dacă nu vor vota solicitarea DNA ar putea fi anchetați chiar ei de procurorii anticorupție!?!

Rechizitoriul întocmit de Nicolae Marin a fost copiat, ulterior, cuvânt cu cuvânt, de la fel de controversatul judecător Ion-Tudoran în sentințele aberente pe care le-a dat în dosarul Băneasa.

S-a ajuns la situația aberantă unică în justiție ca un inculpat să fie condamnat pentru o faptă de prejudiciu, fără să fie stabilit un prejudiciu. Abia după 4 ani, într-un alt proces, s-a stabilit un prejudiciu, prin inventare de probe, dar sentința de prejudiciu semnată de judecătorul Tudoran, a fost casată de Înalta Curte și se rejudecă în prezent.

 Dar rolul lui Nicolae Marin în dosarul Băneasa nu s-a terminat nici după condamnările aberante dictate de judecătorul Ion-Tudoran.

Nicolae Marin a reprezentat ilegal Ministerul Justiției în cererea de extrădare a lui Popoviciu

Procurorul Marin a reprezentat ilegal autoritățile judiciare române în procedura de executare a mandatului european de arestare emis de Curtea de Apel Bucureşti pe numele lui Puiu Popoviciu.

Astfel, cel care a comunicat și a transmis informații autorităților britanice a fost Nicolae Marin, nu un judecător de la Curtea de Apel București, instanța care a emis mandatul european de arestare, așa cum prevede legislația în vigoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.