Focar de coronavirus în secția lui Sorin Oprescu. Ministrul Tătaru, în control la Spitalul Universitar

Inconștiența chirurgului Sorin Oprescu, de la Spitalul Universitar, care a ținut rapoartele de gardă cu câte 25 de medici într-o sală de 35mp, produce consecințe dintre cele mai grave. Cinci medici care au fost înghesuiți la rapoartele de gardă sunt suspecți de coronavirus.

Ziarul Cetățeanul a semnalat încă de săptămâna trecută că Sorin Oprescu, șeful Secției Chirurgie IV, din Spitalul Universitar, îți bate joc de regulile instituite în starea de alertă. Deși acestea interzic adunările cu mai mult de opt persoane în spațiile închise, Oprescu a înghesuit zi de zi la raportul de gardă câte 20 de medici și asistenți într-o sală de ședințe, fără aerisire. Conducerea spitalului nu a făcut nimic pentru a reintra în legalitate, astfel că am sesizat oficial Ministerul Sănătății și pe Raed Arafat, secretar de stat MAI.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Rujuri cu Covid la Spitalul Universitar

Cinci medici din secția lui Sorin Oprescu, suspecți de Coronavirus

Pe data de 8 iunie 2020, inevitabilul s-a produs! Un pacient de 65 de ani din Ialomița, diagnosticat cu icter mecanic, a fost internat la Secția Chirurgie 4, condusă de Sorin Oprescu. Pacientul a intrat în contact cu cinci medici din secția de chirurgie.

A doua zi, în dimineața de 9 iunie medicii au fost obligați să vină la raportul de gardă, ținut de Oprescu cu peste 20 de persoane. După numai 8 ore, au aflat că pacientul din Ialomița a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

Când a aflat asta, epidemiologul spitalului și-a pus mâinile în cap! Astăzi, 10 iunie 2020, Sorin Oprescu „i-a învoit” de la raportul de gardă ilegal pe medii suspecți acum de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Oprescu ia în batjocură pandemia

CITEȘTE ȘI: Sorin Oprescu sfidează starea de alertă. Zeci de medici, înghesuiți la raportul de gardă

Ministrul Tătaru, control-fulger

La auzul veștilor proaste de la Spitalul Universitar, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, miercuri, o vizită-fulger la unitatea medicală, pentru a evalua situația, potrivit surselor Cetățeanul.

Ministrul vrea să verifice gravitatatea faptelor și să stabilească ce măsuri trebuie luate pentru reintrarea în legalitate la Secția Chirurgie 4 a SUUB.

Reamintim că, sub conducerea partenerei de viață a lui Oprescu, medicul ATI Adriana Nica, Spitalul Universitar a mai ajuns focar de coronoavirus, echipa Adrianei Nica fiind acuzată că nu a luat măsuri pentru prevenirea infectării.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Dezastrul de la Universitar! #coronavirus Cum s-a infectat spitalul din vina echipei managerului Nica

De altfel, în urma acestui scandal, Adriana Nica a fost demisă de la conducerea SUUB de către ministrul Sănătății Nelu Tătaru, la sfârșitul lunii aprilie.

CITEȘTE ȘI: Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, demisă din funcția de manager a Spitalului Universitar

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here