Florian Walter, patronul Romprest, dat în urmărire internațională de două săptămâni, a fost localizat la Monaco

Florian Walter
Florian Walter

Florian WalterFlorian Walter, proprietarul companiei Romprest, dat în urmărire interrnaţională de două săptămâni, a fost localizat, iar autorităţile române cer extrădarea omului de afaceri. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, Florian Walter ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei, unele informaţii indicând că, la un moment dat, fi fost localizat la Monaco.

Demersuri pentru extrădare

Ministerul Justiţiei a făcut o cerere de extrădare pe numele lui Florian Walter, El este cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Florian Walter este dat în urmărire internaţională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri este căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, în cazul acestuia procurorii dispunând continuarea cercetărilor într-un dosar separat. Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.