Fiscul a scos din nou la vânzare apartamentele primarului Robert Negoiță. Prețuri reduse la jumătate

Negoiță

În încercarea de a mai recupera câte ceva din datoria de 17 milioane de euro a lui Robert Negoiță, ANAF scoate din nou la vânzare apartamentele din Popeşti Leordeni ale primarului Sectorului 3. De această dată, preţurile sunt reduse la jumătate.

La licitația organizată de Fisc, doritorii de chilipiruri imobiliare nu vor fi dezamăgiți, pentru că un apartament de trei camere poate fi cumpărat nși cu 17.000 de euro, iar locurile de parcare au preţuri cuprinse între 3 500 şi 7 000 de lei.

ANAF încearcă astfel a recupereze gaura de 17 milioane de euro pe care Robert Negoiţă a produs-o la bugetul statului prin vânzarea, în perioada 2005-2009, a 1.250 de apartamente „pe persoană fizică”, fără să plătească TVA.

Pe 8 august, la ora 10,00, la sediul ANAF Ilfov din Sectorul 3 (Strada Lucrețiu Pătrășcanu, în apropiere de stația de metrou Costin Georgian), va avea loc licitaţia prin care Fiscul scoate la vânzare 16 apartamente, două vile, sute de locuri de parcare şi terenuri ale lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. Imobilele sunt situate în cartierul său din Popeşti Leordeni, lângă Șoseaua de Centură a Bucureștiului, informează TVR.

Este deja a treia licitaţie pe care ANAF o organizează având ca obiect apartamentele primarului Sectorului 3. În ultimii ani, Fiscul a scos la licitaţie sute de astfel de apartamente în încercarea de a acoperi paguba produsă la bugetul de stat de Robert Negoiţă. El este acuzat şi de DNA de evaziune fiscală.

Robert Negoiță, „vedeta” Fiscului

În primăvara anului trecut, când ANAF a publicat lista cu 187.230 de contribuabili persoane fizice care aveau restanţe fiscale mai mari de 1.500 de lei la 31 martie 2016, cap de listă era primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

El avea atunci obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane de lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. Gigi Becali arveadatorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană avea obligaţii de 3,9 milioane de lei.

CITEȘTE și Primarul Robert Negoiţă, primul pe lista marilor datornici la bugetul statului, publicată de ANAF

Nici fratele primarului Sectorului 3, patronul echipei de fotbal Dinamo București, Ionuț Negoiță, nu stă prea bine la capitolul datorii.

În urmă cu câteva zile, el a fost executat silit de Banca Transilvania pentru o datorie de peste un milion de euro. Judecătoria Sectorului 3 a admis o solicitare introdusă de Banca Transilvania privind executarea silită a patronului de la Dinamo, decizia fiind definitivă.

CITEȘTE  și Ionuţ Negoiţă, fratele primarului Sectorului 3, a fost executat silit de Banca Transilvania

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here