Contracte de milioane de euro pentru iarbă și tartan. CITEŞTE ce firmă ia banii

Edilii cheltuie zeci de milioane de euro pe flori si iarba

Edilul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu, a atribuit recent un contract de peste șapte milioane de euro firmei de casă a ediliilor bucureșteni: Geca Impex P.M. Societatea a semnat, până în prezent, contracte de milioane de euro pentru întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor, prin montarea de covoare sintetice.

Societatea va monta acum covor sintetic în parcurile din Sectorul 2 al Capitalei de peste șapte milioane și jumătate de lei, contractul fiind atribuit când mai sunt abia câteva luni până la venirea sezonului rece.

Edilii cheltuie zeci de milioane de euro pe flori si iarba
Edilii cheltuie zeci de milioane de euro pe flori si iarba

Anul acesta, primăriile de sector din București au alocat pentru întreținerea spațiilor verzi aproximativ jumătate de miliard lei, cu excepția Sectorului 5, unde nu sunt făcute publice datele pe site-ul instituției. Cel mai mare buget a fost alocat de Primăria Sectorului 6 – 146 milioane de lei, urmată de Primăria Sector 3 – 121 milioane de lei. Cel mai mic buget a fost alocat de Primăria Sectorului 2 – 70 milioane de lei, iar Sectorul 4 a dat la acest capitol 74 milioane de lei.

Primăriile de sector desfășoară activitatea de întreținere a spațiilor verzi prin Administrația Domeniului Public (ADP), pe lângă fiecare sector fiind înființată o astfel de direcție. ADP-urile însă au externalizat aceste servicii unor companii private. Astfel, în ultimii ani, s-au încheiat acorduri-cadru, pe patru ani, valoarea acestora depășind sute de milioane de lei.

Cine ia caşcavalul în Sectorul 1

Pe 13 martie 2013, Administrația Domeniului Public Sector 1 a încheiat un acord-cadru pe 4 ani în valoare de 387 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector.

Contractul a fost atribuit prin licitație asocierii: TRIUMF GARDENING S.R.L. (LIDER) – S.C. GECA P.M. IMPEX S.R.L. – S.C. COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A. – S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. – S.C. MAXI DESIGN CONSTRUCT S.R.L

chiliamn
Şi Chiliman preferă firma Geca Impex

Tot în martie 2013, aceeași instituție a atribuit un contract-cadru pentru amenajarea și întreținerea spații de joacă și spații amenajate pentru câini, în valoare de 19 milioane de lei, firmei TRIUMF GARDENING S.R.L.

La sfârșitul anului 2012, ADP Sector 1 mai semnase un acord cadru pentru toaletarea arborilor din sector, în valoare de circa 12 milioane de lei cu firma S.C. GECA IMPEX P.M. S.R.L.

Milioane de lei şi la Sectorul 2

În iulie 2012, ADP Sector 2 a încheiat un acord-cadru de circa 88 milioane de lei fără TVA,  pe patru ani, cu firma AZOCHIM, pentru amenajare și întreținere de spații verzi.

Neculai Onțanu dă 7,4 milioane de euro pe tartan, înainte de iarnă
Neculai Onțanu dă 7,4 milioane de euro pe tartan, înainte de iarnă

În august 2012, ADP Sector 2 semnase cu firma GARDEN CENTER GRUP un contract- cadru de 8 milioane de lei fără TVA, pe patru ani, pentru toaletarea arborilor din sector.

Tot în august 2012, ADP sector 2 încheiase un contract cadru pentru furnizare și montaj aparate fitness în valoare de 1,7 milioane de lei fără TVA cu firma Histria Internațional. Durata contractului era de 48 luni.

În septembrie 2012, ADP S2 a atribuit un contract cadru în valoare de circa 50 milioane de lei fără TVA firmei CRIS GARDEN  pentru  furnizare produse și montaj pentru sisteme de irigații spații verzi. Durata acordului cadru este de patru ani.

La începutul anului 2013, ADP Sector 2 a incheiat un acord cadru cu firma ELECTRICA POWER CONECT în valoare de 1,4 milioane de lei fără TVA pentru întreținerea iluminatului public din parcuri, scuaruri și sere, aflate în administrarea instituției.

ADP Sector 2 a mai încheiat în noiembrie 2013 un acord cadru cu firma Histria Internațional, în valoare de circa 1,5 milioane de lei fără TVA, pentru montarea și furnizarea de garduri metalice și de lemn.

Tot ADP Sector 2 a încheiat în decembrie 2013 un acord cadru în valoare de 3.759.500 lei fără TVA cu firma GECA IMPEX P.M. pentru furnizarea și montarea de mobilier urban. Durata acordului cadru este de 48 de luni, iar firma va furniza în aceasta perioada instituției coșuri de gunoi, scrumiere, suporturi pungi câini, jardiniere, cișmele, stâlpi rutieri, rastele biciclete, mese de tenis, pergole, panouri afișaj spații verzi, cabine de pază, rame pentru copaci.

Sectorul 3: Robert Negoiţă a concesionat întreţinerea parcurilor

Primăria Sectorului 3 a concesionat la începutul acestui an întreținerea celor patru mari parcuri din sector – Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii și Gheorghe Petraşcu – pe o perioada de opt ani firmei Cris Garden.

Szobi Cseh
Robert Negoiță laudă acum activitatea cascadorului, dar nu-i continuă munca

Pentru întreținerea spațiilor verzi, plantat panseluțe, copăcei, pus băncuțe, locuri de joacă, coșuri de gunoi și arteziene, Primăria estimează să plătească peste 200 milioane de lei (circa 50 milioane de euro).

Pe lângă banii primiți de la Primărie, firma a primit și dreptul de a exploata aceste parcuri, urmând să dea instituției o redevență anuală minimă de circa 30.000 lei (circa 6.500 de euro).

Sectorul 4: Piedone aruncă şi el cu banii

În octombrie 2013, Primăria Sectorului 4 a încheiat un acord-cadru pe patru ani pentru achiziționarea de flori, arbori și arbuști, valoarea acestuia fiind de 3,5 milioane de lei. Contractul a fost câștigat de asocierea Cris GARDEN, GECA IMPEX P.M., AZOCHIM.

palmieri-piedone
Cristian Popescu a plantat zeci de palmieri în sectorul 4, unde este inflație de panseluțe

În iunie 2014, Primăria a mai încheiat un acord-cadru pe patru ani pentru servicii de reparații și întreținere a echipamentelor de joacă, echipamentelor sportive și mobilier. Valoarea contractului este de 8,6 milioane de lei și a fost atribuit firmei S.C. DFS CENTER GRUP S.R.L.

Sectorul 5 nu face publice sumele

Nu sunt informații pe site-ul de licitații publice, deși primarul PSD Marian Vanghelie are inflație de panseluțe, pune iarbă sintetică și garduri la blocuri.

Sectorul 6: Rareş Mănescu încheie contract după contract

În octombrie 2013, Primăria Sectorului 6 a încheiat două contracte pentru întreținerea și modernizarea spațiilor verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari.

Pentru cartierul Drumul Taberei valoarea contractului se ridică la 25 milioane de lei și contractul a fost atribuit firmei Ro-Verde Landscaping. În cartierul Militari, lucrările au fost atribuite aceleiași firme, valoarea contractului fiind de 18 milioane de lei.

rares manescu
Rareş Mănescu a lasat în paragină zeci de spații verzi

Tot la capitolul spații verzi, Primăria a încheiat un contract de 51 milioane de lei cu consorțiul de firme S.C. PERGOLA GRĂDINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCȚII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A. pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei. Contractul a fost semnat în aprilie 2012. Proiectul este finanțat cu fonduri europene nerambursabile.

În iunie 2013, Primăria Sectorului 6 a încheiat și un contract cadru pe patru ani cu firma GECA IMPEX P.M. S.R.L. pentru “servicii de silvicultură” – toaletare arbori. Valoarea acestuia este de 11 milioane de lei.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here