EXCLUSIV Probleme pentru Firea: Bucureștiul subvenționează ilegal căldura pentru agenții economici! Jaf de 20 milioane în 2015

RADET
Firea trebuie să rezolve problema scurgerilor de zeci de milioane din subvențiile ilegale

De aproape un deceniu, Primăria Capitalei aruncă zeci de milioane de lei, în fiecare an, pe subvenționarea ilegală a energiei termice furnizate agenților economici. În 2015, jaful a costat bugetul public local circa 20 de milioane de lei.

Curtea de Conturi nu a descoperit încă această neregulă!

35% din preț, cadou din banii publici

RADET
Prețul aprobat prin hotpărârea din 2011 – 252, 17 lei, este mai mic decât costul (prețul la producător + tariful transport pentru furnizare și distribuție

În 2007, 2010 și ultima oară în 2011 (hotărârea 142)  Consiliul General al Municipiului București a aprobat, ilegal, tarife de livrare a agentului termic către agenți economici, mai mici decât costurile de livrare a acesteia. „Prețurile de livrare sunt nelegale, cât timp sunt mai mici decât costurile – prețul de producție al agentului termic, plus costurile de transport, distribuție și furnizare”, ne-au declarat surse din cadrul Primăriei Municipiului București.

Astfel, pentru energia termică furnizată agenților economici alimentați prin puncte termice urbane și centrale termice, prețul de vânzare (stabilit în 2011) este de 252,17 lei/gigacalorie (fără TVA). Costurile pentru o gigacalorie sunt însă de 327,14 lei, cu aproape 35% mai mari decât prețul plătit de agentul economic! Astfel, prețul de vânzare al ELCEN București pentru consumatorii noncasnici este de 220,9 lei/gigacalorie la care se adaugă 106,24 lei/Gcal – tariful de transport și distribuție aprobat pentru RADET!

Pe consilierii generali i-a durut în bască de avertismentul RADET

RADET
Procesul verbal al ședinței CGMB din 29 februarie demonstrează că șeful RADET i-a atenționat pe consilieri că se comite o ilegalitate

Numai anul trecut, Bucureștiul ar fi cheltuit circa 20 de milioane de lei, pe subvenționarea ilegală a tarifului energiei termice furnizate agenților economici, potrivit specialiștilor din cadrul Primăriei. „Cu mult mai grav este că aleșii Bucureștiului au permis perpetuarea acestei spolieri a banului public în deplină cunoștință de cauză! Chiar și în 2016, ei au fost înștiințați despre ilegalitate de către șeful de la RADET”, ne-au dezvăluit sursele din Primărie.

Într-adevăr, în ședința din 29 februarie 2016, Gabriel Dumitrașcu, președintele Consiliului de Administrație al RADET, îi atenționa pe consilieri: „Acordăm o subvenție acoperind o parte din diferența de preț la consumatorul comercial, ceea ce pe bună dreptate Comisia Europeană interzice”. Atenționare despre care consilierii generali, dar și pe primarul de atunci, i-a durut în aceeași parte anatomică, în care se pare că îi doare și de risipa banului public! Ce spuine Curtea de Conturi?

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Eliminand RADETUL se elimina si costurile cu salariile nesimtite pentru directorasii care taie frunza la caini. Ei arunca pisica moarta in ograda altora, dar ei sunt principalii vinovati pentru pretul final al gcalaroiei.

  2. Si acum ce mai ziceți?Tot Bădescu este de vina?Chiar dacă nu mai era primar?Oprescu era de la PSD,cu sprijin psd?Sa înghită Dna Firea gălușca.Este marca psd.Asa cum o va înghiți si cu călătoriile gratuite prin București.La Cluj Napoca s-au văzut rezultatele gratuități călătoriilor gratuite pt cei ce citesc o carte.Judetul Cluj și-a adjudecat din nou locul UNUla absolvenții de licee,la notele cu care s-au castigat acest loc.Si va rog rețineți dacă puteți.Orasul este Cluj Napoca,judetul este Cluj.Nu este greu de reținut,asa ca va rugam repetați,repetitia este mama învățăturii.O zi buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.