Gabriela Firea a rămas în osfaid. Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat la șefia Federației Române de Fotbal

Ionuţ Lupescu

Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan îşi dispută azi funcția de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Primarul general Gabriela Firea îl susține pe Ionuț Lupescu.

UPDATE Ionuț Lupescu a pierdut, Răzvan Burleanu rămâme președinte

Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat Ionuţ Lupescu. Răzvan Burleanu a declarat, după ce a câştigat un nou mandat la şefia forului fotbalistic român, că este mândru de cei care l-au votat, pentru că au fost fermi, drepţi şi integri. „Deşi nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit”, a spus Burleanu. La rândul său, Ionuţ Lupescu a spus, după ce a pierdut alegerile de la FRF, că le urează membrilor federaţiei să aibă parte de dezvoltarea pe care şi-o doresc.

Două sute cincizeci şi şapte de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF. Conform statutului FRF, alegerea preşedintelui se face prin vot secret, iar candidatul care va obţine jumătate plus unu din voturile membrilor afiliaţi prezenţi va fi declarat câştigător.

În situaţia în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obţine majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla doi candidaţi la egalitate de voturi, scrutinul se va desfăşura între aceştia şi candidatul aflat pe primul loc. În cazul egalităţii numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare. Va fi declarat ales în funcţia de preşedinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obţine cele mai multe voturi dintre voturile exprimate şi validate.

Cine sunt candidații

Răzvan Burleanu este preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal. A jucat fotbal doar la nivel de juniori, el fiind şi arbitru până la vârsta de 19 ani. Absolvent al SNSPA, actualul şef al FRF a activat ulterior în cadrul Primăriei Bacău, al Comisiei Juridice din Parlamentul României, al Autorităţii Electorale Permanente şi al Administraţiei Prezidenţiale. Acum în vârstă de 33 de ani, Burleanu a condus înainte de 2014 din postura de preşedinte Federaţia Română de Minifotbal, precum şi Federaţia Europeană de Minifotbal, structură nerecunoscută de UEFA sau FIFA.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu (49 de ani) face parte din „generaţia de aur”, având la activ participări la două ediţii ale Cupei Mondiale, 1990 şi 1994, şi la două ale Campionatului European, 1996 şi 2000. El şi-a obţinut licenţa de antrenor la Koln, dar a practicat puţin această meserie, conducând doar două echipe, FCM Bacău şi FC Braşov. În 2005 a intrat în administraţie şi a ocupat până în 2011 funcţia de director general al Federaţiei Române de Fotbal. Din 2011 el a fost director al Comisiei Tehnice a UEFA, funcţie din care a demisionat la începutul lunii februarie, când a decis să candideze la preşedinţia FRF.

Născut pe 12 octombrie 1960, Marcel Puşcaş a evoluat ca jucător la Steaua, Rapid, CS Târgovişte şi Steaua Mizil, având o singură selecţie la prima reprezentativă. După retragere, el a activat ca antrenor (Steaua şi Rapid), ca preşedinte (Viitorul Oradea, Steaua şi AJF Bihor), dar şi ca impresar. Puşcaş a candidat şi la precedentele alegeri pentru preşedinţia FRF. Din 2014 el ocupă funcţia de manager de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Ilie Drăgan (33 de ani) a jucat fotbal numai la nivel de amatori, iar în prezent este antrenor la o şcoală de copii. El deţine licenţa A UEFA şi a fost lector în cadrul Şcolii Federale de antrenori din cadrul FRF. Absolvent al ANEFS, Drăgan a intenţionat să participe şi la alegerile pentru preşedinţia Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB) din 2016, dar dosarul său de candidatură nu a fost validat la momentul respectiv.

Întâlnire Gabriela Firea – Ionuț Lupescu

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut luni, cu doar o zi înaintea alegerilor de la FRF, o întâlnire cu Ionuţ Lupescu, pentru a discuta detalii tehnice legate de campionatul Euro 2020, care va avea loc la Bucureşti, dar şi despre o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive.

„Respectăm cu stricteţe calendarul pregătirilor pentru meciurile din finala Euro 2020, pe care le va găzdui Bucureştiul, astfel încât aceste competiţii de talie internaţională să se desfăşoare la cel mai înalt nivel. Având în vedere experienţă pe care aţi avut-o în cadrul UEFA, din poziţia de director tehnic pe care aţi ocupat-o timp de şapte ani, va invit să ne oferiţi expertiză dumneavoastră în acest proces amplu de organizare şi să faceţi parte din grupul de lucru constituit în cadrul Municipalităţii”, a declarat Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă trasmis de Primăria Generală a Capitalei.

Fostul fotbalist, Ionuţ Lupescu, a precizat că va sprijini Capitala pentru campionatul pe care îl va găzdui peste doi ani. „Am susţinut, din poziţia pe care am ocupat-o în cadrul UEFA, nominalizarea Bucureştiului că oraş-gazdă al turneului final UEFA 2020 şi voi continuă să sprijin toate proiectele Municipalităţii care sunt menite să promoveze sportul şi România în lume”, a spus fostul fotbalist şi candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here