Fără scăpare. Primele amenzi pentru Gabriela Firea vin de la Tribunal – 300.000 de lei! Cine sunt vinovații

Gabriela Firea
Indolența ultimilor doi arhitecți șef, Adrian Bold (stânga) și Gheorghe Pătrașcu (dreapta) duce la amendarea Gabrielei Firea, cu 300.000 de lei, de către Tribunalul București

Primarul general Gabriela Firea va fi sancționată cu amenzi de aproape trei sute de mii de lei (peste 70.000 de euro), pentru că primăria nu a pus în executare, de ani de zile, hotărâri ale instanțelor, rămase irevocabile. Principalii responsabili de amenzile pe care primarul general Gabriela Firea va fi obligată să le plătască sunt arhitecții șefi ai Capitalei, Gheorghe Pătrașcu și Adrian Bold.

Amenda este inevitabilă, deoarece judecătorii nu trebuie să judece nimic, ci doar să constate că hotărârile irevocabile nu au fost puse în executare în termenul legal. Odată cu amenda, Primăria va fi obligată să plătească despăgubiri uriașe, de până la 1000 de lei pe zi de întârziere.

Gabriela Firea va plăti amenzi pentru abuzurile altora

Planul de Urbanism General al Capitalei (PUG) București a permis o grămadă de abuzuri și de aberații ale administrației locale din cauză că a fost întocmit, în mod nelegal și iresponsabil, fără nici un fel de verificări și măsurători. Între acestea, s-a ajuns chiar la situația în care, prin PUG București s-au încadrat, ilegal, ca spațiil verzi publice, terenuri care se aflau în proprietatea privată a persoanelor fizice / juridice., deci care nu constituiau proprietatea Municipiului București! Din această cauză, că terenurile lor erau declarate parcuri prin PUG, ei nu au mai primit dreptul să construiască nimic în propria curte!

Doi dintre bucureștenii abuzați de incompetența funcționarilor Capitalei au obținut deja în instanțele de judecată sentințe irevocabile, prin care s-a dispus anularea în parte a PUG-MB, în ceea ce privește încadrarea terenurilor lor ca fiind  în zona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat. Deciziile lor au devenit irevocabile din martie 2015, respectiv din ianuarie 2016, dar Primăria Capitalei și CGMB nu le-au pus în executare nici până azi! Miercuri, 1 martie, cei doi au depus în instanțâ cererea de amndare a primarului în funcție, Gabriela Firea și de penalități de întârziere, ce urmează să fie plătite din banii publici. Totalul amenzilor pentru Gabriela Firea depășește 300.000 de lei!

Amenzile sunt sigure

Legea nu lasă loc de întors – în astfel de situații, conducătorul autorității publice care nu a pus în executare o hotărâre irevocabilă este amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie penrtru fiecare zi de întârziere de punere în execurtare a hotărârii. Aceasta înseamnă o amendă de peste 234.000 de lei în cazul unuia dintre reclamanți – bucureșteanul mihai Vărvăroi (două dosare) și de peste 57.000 de lei în cazul unui alt reclamant, Solomon Hai.

Ambele amenzi sunt calculate, până la 28 februarie 2017, potrivit legii contenciosului administrativ (554/2004): “La cererea creditorului, în termenul de prescripție a dreptului de a obţine executarea silită, care curge de la expirarea termenelor prevăzute la alin. (1) și care nu au fost respectate, instanța de executare, prin încheiere dată cu citarea părților, aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate, o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, iar reclamantului îi acordă penalități, în condiţiile art. 906 din CPC.

Penalitățile pentru fiecare zi de întârziere, care vor fi suportate din bugetul public al Capitalei,  vor fi apreciate de instanță, cu sume între 100 și 1000 de lei/zi de întârziere. Surse juridice au precizat, pentru Cetățeanul.net că judecătorii nu trebuie, practic, să judece nimic, ci doar să aplice legea. „Cererile vor fi judecat în Camera de Consiliu a Tribunalului București”, ne-au spus sursele.

Vinovați, ultimii doi arhitecți șefi

Gabriela Firea
Adrian Bold nu și-a făcut datoria de a îndrepta gafele din PUG, așa cum a fost obligat prin decizii irevocabile ale instanțelor

Pe lângă vinovăția evidentă a celor care au întocmit PUG-ul Capitalei, act ce a permis abuzuri nenumărate asupra contribuabililor bucureșteni, principalii responsabili sunt ultmii doi arhitecți-șefi ai Capitalei – Gheorghe Pătrașcu și Adrian Bold. Primul dintre ei, Gheorghe Pătrașcu este azi consilierul personal al viceprimarului ALDE Tomnița Florescu și era arhitect șef atunci când s-au obținut sentințele irevocabile din 2015. El era cel care trebuia să propună primarului general modificarea PUG, așa cum stabiliseră instanțele de judecată, prin decizii irevocabile. Tot Pătrașcu este cel care a pus sarcina de realizare a noului PUG în mâinile acelorași specialiști care l-au făcut praf pe cel din 2000, în vigoare și astăzi.

La fel și actualul arhitect șef, Adrian Bold, este responsabil că, de la data de 20 martie, când a fost repus pe funcția de arhitect șef al Capitalei, nu a inițiat niciun proiect de hotărâre prin care să respecte hotărârile Justiției și să îndrepte abuzurile comise prin actualul PUG!

Surse juridice ne-au spus că Gabriela Firea se va putea îndrepta să-i cheme în răspundere și pe foștii primari Sorin Oprescu, Marin Dan Ștefănel și Răzvan Sava

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. FIREA SA FIE LUATA LA RASPUNDERE PT CA A PLATIT DIN BANII CONTRIBUABILILOR SUME MARI CU CARE A SCOS IN STRADA TOTI TIGANII SI MOSI SI BABE DEMENTE PT PROTESTE ANTI IOHANIS VEDETI LISTE CU PROTESTATARI MAI ALES DIN SECT 5 CU NUME SI CNP PLUS SUMA 100 RON PER PERS

  2. nu se va intampla nimi,c vor gasi ei o chichita sa scape, avem atatia baieti destepti in toate domeniile…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here