Familia judecătorului Tudoran, în război cu procurorii, polițiștii și judecătorii

Ion-Tudoran
Judecătorul Ion-Tudoran și-a folosit fiul într-un proces

Norii negri se adună pe cerul familiei fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Confruntați cu multiple dosare penale, Tudoranii au trecut la contraatac. Vizați sunt tocmai procurorii și judecătorii care îi anchetează sau le judecă faptele penale săvârșite de-a lungul timpului.

Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al judecătorului Ion-Tudoran, care a inventat probe în dosarul Băneasa, este acuzat de mai multe infracțiuni de exercitare fără drept a profesiei de avocat și evaziune fiscală. Ca să tergiverseze probabil dosarele penale care îl vizează, falsul avocat i-a reclamat la Inspecția Judiciară pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești care l-au inculpat și trimis în judecată, notează jurnaliștii de la Național.

Bombardat cu plângeri a fost și completul de cameră preliminară de la Judecătoria Ploiești, care a îndrăznit să admită că dosarul penal ce îl privește pe Alexandru Ion-Tudoran poate merge la fond.

Și tatăl său a trecut la atac împotriva autorităților. Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a reclamat-o la DNA pe șefa Brigăzii de Poliție Rutieră (BPR) a Capitalei, comisarul șef Mădălina Moșoiu, pentru abuz. „Vina” polițiștilor de la Rutieră a fost că i-au solicitat lui Tudoran să facă un control medical prin care să se stabilească dacă acesta mai este apt de a deține permis de conducere, după ce judecătorul fusese internat luni de zile în spitale de psihiatrie, unde se tratase cu medicamente psihotrope.

CITEȘTE ȘI Beizadeaua judecătorului Ion Tudoran ajunge la proces. Nu ca avocat, ci ca inculpat

Procurorii și judecătorii ploieșteni, luați la țintă de falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran

Fiul cel mare al judecătorului, Alexandru Ion-Tudoran, a fost cercetat penal în dosarul 190/P/2019 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCAP) și trimis în judecată pentru nu mai puțin de 24 acte materiale în săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Înscris prin acte false ca avocat străin în Baroul din Sofia – Bulgaria și apoi în cel din Madrid – Spania, fiul judecătorului s-a folosit în instanțele românești de înscrisuri prin care pretindea că este ba avocat titular în Baroul București, ba stagiar în Baroul ilegal Bota.

Cu toate acestea, falsul avocat i-a reclamat la Inspecția Judiciară pe procurorii de la PCA Ploiești, care a stabilit însă că anchetatorii nu au comis niciun abuz, ci doar și-au făcut datoria.

Odrasla fostului judecător nu s-a lăsat și a atacat raportul Inspecției Judiciare la Curtea de Apel București, în dosarul 2144/2/2022.

Și fiul cel mic al judecătorului a intrat în acest război cu autoritățile. Tudor Ion-Tudoran a deschis o acțiune împotriva membrilor CSM, cerând Consiliului să oblige UNBR să îi înscrie fratele, pe Alexandru, pe listele avocaților străini!?! Refuzul CSM a fost tratat de Tudoran junior drept un act de ostilitate, care a făcut o nouă reclamație împotriva forului, arată Național.

CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri

Conducerea Brigăzii Rutiere București, denunțată abuziv de fostul judecător

Fiii fostului judecător l-au avut ca exemplu chiar pe tatăl lor. Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a reclamat-o la DNA pe șefa Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, comisarul șef Mădălina Moșoiu.

Supărarea acestuia s-a declanșat după ce polițiștii de la Rutieră i-au solicitat să facă un control medical prin care să se stabilească dacă fostul judecător mai este apt de a deține permisul de conducere, după ce a fost internat în unități medicale de psihiatrie.
Plângerea fostului magistrat s-a dovedit a fi încă o metodă de șicanare și timorare a autorităților care au îndrăznit să-l deranjeze pe cel supranumit „Zeus”, pentru atitudinea sa în instanța, pe vremea când împărțea sentințe.
Dosarul 73/P/2021 deschis la DNA pentru abuz în serviciu varianta agravată, ca urmare a plângerii făcute de Ion-Tudoran împotriva Poliției Rutiere, a fost trimis, inițial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3, pentru ca apoi, la data de 31.03.2021, cercetarea să fie preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
În fața instanței, Ion-Tudoran a pretins că, de fapt, nu a mai condus mașina de 4 ani, deși imagini video prezentate de presă arătau contrariul.
După trei luni, la data de 29.06.2021, PCAB a decis că responsabilii din cadrul Brigăzii Rutiere București nu au săvârșit niciun abuz atunci când l-au trimis la control. De menționat că și medicii Sanatoriului de Psihiatrie de la Predeal, unde Tudoran a stat internat, îi interziseseră acestuia șofatul pe perioada administrării medicamentelor psihotrope. Așadar, plângerea lui Ion-Tudoran împotriva Mădălinei Moșoiu a fost clasată.

Fostul judecător a atacat ordonanța procurorilor la Curtea de Apel București, acuzând că aceștia nu au făcut cercetări în mod profesionist și nu au știut să administreze probe. Declinat la Judecătoria Sectorului 3, dosarul a fost însă închis definitiv prin menținerea soluției procurorilor PCAB de netrimitere în judecată a șefilor Brigăzii de Poliție Rutieră.

Ziarul Cetățeanul a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu să comunice care este stadiul dosarului în care îl cercetează la rândul lor pe Alexandru Ion-Tudoran pentru practicarea ilegală a avocaturii, dar până la ora publicării acestui articol procurorii nu au răspuns.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.