Familia baronului Mircea Cosma, pe statul de plată al afacerilor lui Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță
Relații strânse de afaceri între familia Cozma și Sebastian Ghiță

Mircea Cosma, catalogat de presă și colegii din PSD ca unul dintre cei mai influenți și duri “Baroni județeni” și despre care DNA a descoperit că avea legături inclusiv cu lumea interlopă, este un fost angajat al lui Sebastian Ghiță. Mai mult, și copiii săi, Vlad Cosma și Andreea Cosma, au avut sau au legături financiare cu grupul de firme controlat de parlamentarul care deține postul România TV.

Andreea Cosma, notarul din afacerea secretă

Sebastian Ghiță
Mircea și fiica sa Andreea Cosma

Cetățeanul v-a prezentat, în iunie, documente care atestă circuitul financiar dintre srl-uri controlate în acte de unchiul lui Sebastian Ghiță, Domente Vasile, și grupul fondat de parlamentar, Asesoft Comoara ascunsă a lui Sebastian Ghiță. DOCUMENTE EXCLUSIVE care demonstrează cum ajung la Asesoft milioane de euro din energia solară.

Mai exact, aproape 80 de milioane de euro, profitul care urma să fie înregistrat de șapte firme care produc energie din panourile solare și controlate în acte de unchi, urmau să ajungă de fapt la Asesoft.

 

Sebastian GhițăActele prin care societățile din Buzău renunțau la profit în favoarea firmei înființate și, conform DNA, controlate încă de deputat erau legalizate de Andreea Cosma (născută în 1980), fiica lui Mircea Cosma.

Ca întreaga familie a “Baronului de Prahova” și Andreea Cosma a fost cercetată pentru evaziune în “Dosarul Păvăleanu”, însă în cele din urmă anchetatorii nu au trimis-o în judecată. În acest caz, DNA l-a trimis în judecată pe Marcel Păvăleanu, fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, în perioada februarie 2013-2014, pentru o evaziune de 35 de milioane de euro.

Baronul a fost administratorul firmei mogulului

Sebastian Ghiță
Relații strânse de afaceri între familia Cosma și Sebastian Ghiță

În 2005, Mircea Cosma (născut în 1945) apare ca administrator la firma Ecoprod Energy din Buzău, societate care îi avea ca acționar importanți pe Sebastian Ghiță și pe unchiul său, Domente Vasile, căruia deputatul i-a pasat de fațadă firmele după ce a intrat în Camera Deputaților, așa cum au descoperit anchetatorii anticorupție.

Sebastian Ghiță
În 2005, Mircea Cosma (născut în 1945) apare ca administrator la firma Ecoprod Energy din Buzău

La momentul în care Mircea Cosma era salariatul lui Ghiță acesta era deja un nume în PSD. Fusese între 2000 și 2004 președinte al Consiliului Județean Prahova, iar în 2005 era vicepreședinte al legislativului județean.

Mircea Cosma este trimis în judecată pentru mită și trafic de influență într-un dosar în care este scuzat că a acordat lucrări publice în schimbul unei șpăgi de 4,4 milioane de lei. Mai mult, de curând senatorul PSD, Daniel Savu, a declarat că „Baronul” l-a amenințat și că ar avea legături cu lumea interlopă.

Vlad Cosma, asociatul minoritar al lui Ghiță

Sebastian Ghiță
Vlad-Alexandru Cosma, și el deputat PSD

Mircea Cosma a renunțat, în 2005, odată cu postul de administrator, și la cele 1,62% din acțiuni pe care le deținea în compania Ecoprod Energy din Ploiești controlată de Ghiță și unchiul său.

Cel căruia i-a pasat acțiunile a fost chiar fiul său, Vlad-Alexnadru Cosma (născut în 1983), și el deputat PSD. Și acesta este trimis în judecată, alături de tatăl său, în dosarul de mită al acestuia din urmă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here