Expert în sănătate publică: Carantina va reveni în România

FOTO: vperemencom/Pixabay.com
FOTO: vperemencom/Pixabay.com

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș e de părere că România va intra din nou în carantină, însă nu va mai fi vorba de o izolare în toată țara, ci doar în anumite orașe sau chiar județe, unde numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus va înregistra o creștere semnificativă.

Acesta mai crede că ar trebui să se dea amenzi celor care nu respectă regulile de protecție și nu poartă măști.

„În continuare nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în spațiile publice (…), poliția e prezentă, dar nu dă amenzi, dă avertismente în cel mai bun caz, pentru că, nu-i așa, amenzile ar afecta intenția de vot și în momentul de față, din perspectiva mea, prioritatea guvernului este mai degrabă votul de la sfârșitul săptămânii decât siguranța cetățenilor. Altfel, s-ar da amenzi continuu, ceea ce ar duce la purtarea măștii, ceea ce ar crește siguranța cetățenilor”, a declarat Răzvan Cherecheș la Digi24.

Expertul în sănătate mai crede că vom ajunge din nou la un lockdown, „pentru că nu se iau măsurile potrivite în continuare”.

„Din nefericire, măsura care este la îndemâna noastră este izolarea socială și părerea mea este că se va trece la izolare socială pe regiuni, pe județe, pe orașe, acolo unde rata de pozitivare este mare. Vom ajunge din nou la un lockdown, nu am nici mai mică îndoială aici, pentru că nu se iau măsurile potrivite în continuare, nu se poartă măști în spațiile publice, rata de transmitere crește, scad temperaturile, ceea ce face ca oamenii să petreacă mai mult timp înăuntru și de aceea avem sezonalitatea gripei. Gripa nu se transmite din cauza faptului că e mai frig, la fel și coronavirusul, ci din cauză că oamenii petrec mai mult timp înăuntru, fără măști”, a mai spus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here