EXCLUSIV: Marea Lojă Națională din România, bugetul și programul de inițieri pe 2023. DOCUMENTE

Radu Bălănescu Foto: mlnr.xyz
Radu Bălănescu Foto: mlnr.xyz

Marea Lojă Națională din România (MLNR), potrivit hotărârii Adunării Generale din 5 noiembrie 2022 privind Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2023, a bugetat pentru anul viitor venituri cu 8,55 la sută mai mari decât anul în curs.

Cheltuielile Asociației „Marea Lojă Națională din România” sunt proiectate să crească cu doar 1,95 la sută.

„Pentru anul 2023 se prevede realizarea unui excedent de 5.289.500 lei (creștere 18,47 %) din care 3.388.500 lei din activitate curentă și 1.901.000 din fondurile PROVITA, VIITORUL ROMÂNIEI și cel pentru Obiectivul socio-cultural”, se arată în hotărârea Adunării Generale.

Contribuția individuală/cotizația va rămâne la nivelul lui 2022, dar se prevede o creștere de 5-7 % e „efectivelor nete de plătitori ai cotizației/contribuției de bază ca urmare a reluării ritmului de inițieri în parametri normali”.

Obiectivul socio-cultural din B-dul Expoziției

MLNR își propune să finalizeze, în 2023, construcția Obiectivului socio-cultural din B-dul Expoziției nr. 24 F, sectorul 1, București.

Citește și Marea Lojă Națională din România. Templul a intrat la apă

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, prin HCGMB nr. 249/15.12.2015, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Bd. Expoziţiei nr. 24 F din sectorul 1 al Capitalei, prin care au fost aprobaţi indicatorii urbanistici privind construirea unui sediu pentru Marea Lojă Naţională din România, după cum ne-au transmis reprezentanţii Municipalităţii.

Aceştia ne-au precizat că imobilul care a primit aprobare de la Primărie va avea un regim de înălţime alcătuit din două subsoluri, demisol, parter, trei etaje şi al patrulea retras şi va integra săli de conferinţe/întruniri, bibliotecă, muzeu, club/alimentaţie publică/ comerţ şi birouri/arhivă.

Potrivit informaţiilor apărute în mediul online, la cele două subsoluri va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme şi şase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar şi un restaurant cu 150 de locuri.

Parterul va fi ocupat, în principal, de o sală de spectacole cu 679 (431 la parter şi 248 la balcon)”, scria Bursa pe 10 octombrie 2018.

Marea Lojă Națională din România

Marea Lojă Națională din România (MLNR) administrează toate Lojile masonice regulare de pe teritoriul României.

MLNR a fost declarată de utilitate publică prin HG nr. 561 din 15 aprilie 2004 privind recunoaşterea Asociaţiei „Marea Lojă Naţională din România” ca fiind de utilitate publică.

Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania este, din noiembrie 2010, prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Director Departament 11 – Disciplina Chirurgie și   Ortopedie Pediatrică din Facultatea de Medicină din cadrul U.M.F. ,,Carol   Davila”.

„Păstrând tradiţia masonică a familiei, P:.R:.Fr:. Radu Bălănescu a fost Inițiat și Ridicat la Sublimul Grad de Maestru Mason în R:.L:. „Dale Woodward”, nr. 55, Or:. Bucureşti”, aflăm de pe site-ul MLNR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here