EXCLUSIV Liviu Negoiță și arhitectul șef al sectorului 3, chemați la DNA pentru o autorizație declarată legală de Tribunalul București

Liviu Negoiță
Liviu Negoiță, fostul primar și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Sectorului 3, chemați la DNA pentru o autorizație declarată legală de Tribunalul București
Liviu Negoiță
Liviu Negoiță, fostul primar și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Sectorului 3, chemați la DNA pentru o autorizație declarată legală de Tribunalul București

Pe 26 februarie 2016, procurorii anticorupție i-au chemat la sediul DNA pe Liviu Negoiță, fostul primar al sectorului 3, dar și pe Ștefan Dumitrașcu și Marius Mihăiță, arhitectul-șef și secretarul Primăriei Sectorului 3. Ei sunt cercetați, potrivit propriilor declarații, pentru abuz în serviciu la emiterea autorizației de construire a unui bloc de locuințe de 9 etaje pe Calea Dudești, unde regimul de înălțime ar fi fost de 4 etaje.

Curios este faptul că pe 29 ianuarie 2016 judecătorii Tribunalului București au constatat că autorizația de construire emisă pentru blocul în cauză ar fi fost legală. „Admite apelurile. Anulează în tot sentinţa apelată. Evocând fondul, în baza art. 247 C.pr.civ., respinge acţiunea în fond şi ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată. Definitivă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este decizia judecătorilor. Ei au anulat hotărârea dată de Judecătoria sectorului 3 pe 27 octombrie 2014, când s-a constatat nelegalitatea autorizațiilor de construire și a actelor care au stat la baza acestora și obligase la demolarea construcției.

Liviu Negoiță
Sentința prin care judecătorii TMB au declarat ca fiind emise legal autorizațiile de construire de pe Calea Dudești

În contextul în care cei trei, fostul primar, arhitectul șef și secretarul primăriei, au fost chemați la DNA și sunt cercetați pentru abuz în serviciu la emiterea unor autorizații declarate, implicit, legale, de judecătorii TMB, toată lumea se întreabă ce „ași” au în dosare procurorii DNA.

Rămâne de văzut dacă probele procurorilor DNA sunt legate de posibile fapte de corupție sau asimilate corupției la emiterea autorizațiilor sau, mai grav, care să fie legate de soluția judecătorilor Tribunalului București, cei care au decis că autorizațiile au fost legale.

Procesul a fost intentat de „vecinii” de pe Calea Dudești 96, familia Dinescu, parte în proces fiind și Asociația Salvați Bucureștiul. Familia Dinescu s-a declarat nemulțumită că blocul de nouă etaje s-a ridicat la doar trei metri de clădirea lor și le-a luat lumina, că este dublu ca înălțime faţă de casele din jur, iar clădirea în care locuiesc s-a crăpat din cauza șantierului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.