EXCLUSIV. Cum se bat liderii PSD pe scaunul lui Vanghelie! „Se întoarce mortu’ de la groapă?”

Marian Vanghelie

Liderii PNL Sector 5 discută dacă să îi dea sprijinul lui Dan Croitoru pentru fucția de primar interimar al sectorului 5, după ce edilul Marian  Vanghelie a fost reținut. Pe de altă parte, potrivit surselor noastre,o parte din  liderii PSD își freacă mâinile și se gândesc la referendum, ca să preia iarăși puterea la sector.

CONFERINTA EXTRAORDINARA - PSD BUCURESTIÎn timp ce-și dau sms-uri tăioase între ei,  apropiații lui Codrin Ștefănescu pun la cale adunarea de semnături pentru demiterea lui Marian Vanghelie. De acest lucru ar urma să se ocupe chiar șeful de cabinet al secretarului general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, Rafael Ilie, care are în sarcină să strângă semnăturile necesare organizării referendumului.

Cel din urmă, împreună cu finul risipitor al lui Marian Vanghelie, Cătălin Stoichiță, sunt cei care vor să ia puterea la sectorul 5. Pe de altă parte, deputatul Cristian Rizea vrea și el să candideze pentru scaunul de primar al sectorului 5 al Capitalei.

Liberalii pun la cale strategia împreună cu Prefectura

Și în timp ce social-democrații se bat pentru moștenirea lăsată de Vanghelie la Capitală și se întreabă pe sms-uri între ei: „Dacă vine mortul de la groapă, ce fac”, liberalii își pun pe hârtie o strategie ca să preia sectorul 5.

Cătălin Soichiță
Cătălin Soichiță

Ei au pus și un plan pe hârtie: Dacă nu îl vor pe Croitoru, se complică situaţia Procedura legală este următoarea: 1. Prefectul Municipiului Bucureşti emite ordinul de suspendare pentru primarul în funcţie aflat în arest preventiv; 2. După comunicarea ordinului Prefectului către Primăria Sector 5 se convoacă Consiliul Local şi se votează primarul interimar, deci sunt necesare 14 voturi din 27; acum sunt 4 consilieri PPDD („vanghelioţi”), 3 PDL, 2 PMP, 9 PNL şi 1 (Manole) +8 („vanghelioti” propuşi pentru excludere) PSD.

Pe 11 martie au avut loc perchezitii făcute de DNA acasa la Marian Vanghelie, dar și la Primăria sectorului 5, condusă de acesta. Primarul Marian Vanghelie este suspectat că, începând din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină contracte cu Primăria în valoare de două miliarde de lei, primind în schimb un comision de 20%.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, edilul percepea un „comision” de aproximativ 20% din valoarea acestora, care era plătit de omul de afaceri prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv Daniel-Nicolae Dinuţ şi Mircea-Sorin Niculae, văr al lui Vanghelie.

 

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Sectorul 5 Bucuresti este si va fi fieful lui Daniel Marian Vanghelie , Tradatorii din Partidul National Liberal impreuna cu liberala Alina Gorghiu sefa rahatului imprastiat au fost la Guvernare si cu PSD si cu PDL si au PUPAT IN FUND pe toti , De aceea Psd sector 5 si Pnl sector 5 trebuie sa pupe foarte multi sustinatorii a lui Marian Vanghelie pentru un vot. Propun ca Rizea si Alina sa ne pupe in Cocar la viitoarele alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here