Municipalitatea a decis sā închidā National Arena, dupā ce sute de mii de oameni au fost pusi în pericol de edilii inconștienți ai Capitalei. Cāi de acces prost construite, lifturi care nu merg la destinația comandată și materiale inadecvate folosite la construirea celui mai mare stadion din România.
Cel mai mare stadion din țarā, care a gāzduit zeci de evenimente și la care au participat sute de mii de oameni, nu are aviz de funcționare de la pompieri. Cu alte cuvinte, este departe de a fi sigur în cazul producerii unui incendiu. „Există o problemā de comunicare între subsol și accesul la suprafață. La fel este situatia în ceea ce priveste parcarea și accesul la suprafațā”, au explicat pentru cetateanul.net surse din cadrul Primăriei Capitalei .
Aceeaşi firmā care a gestionat artificiile în clubul Colectiv, angajată pe National Arena
La finala Cupei României din 2014, dintre Steaua şi Astra, spectacolul pentru sponsorul Timișoreana l-a făcut firma de marketing sportiv SEG. Aceasta din urmă i-a angajat pe cei de la Golden Ideas Fireworks Artists pentru un spectacol pirotehnic. Golden Ideas este una și aceeeași firmă care a organizat show-ul fatal de la Colectiv, în urma căreia patronii Daniela Niţă și Cristian Niţă sunt astăzi arestaţi, potrivit tolo.ro.
În total, pe stadionul care nu a fost autorizat de pompieri au avut loc nu mai puțin de 128 de evenimente la care au participat sute de persoane. La unele s-au folosit şi focuri de artificii, chiar și cu acoperişul închis.
Stadion construit la suprapreț
Inaugurat cu mare fast, în anul 2011, de cātre edilul-sef (acum suspendat) al Capitalei, Sorin Oprescu, primul meci (România – Franța = 0-0) a fost un fiasco, din cauza gazonului impracticabil, iar România s-a făcut de râs atunci în Europa. Nu dioar gazonul este problema – aceeaşi firmă, pe aceeaşi bani, a construit în România un stadion asemănător cu cel din Frankfurt, dar la o calitate net inferioară. Cu 126 de milioane de euro, primarul lor a făcut stadionul şi cu alte 45 de milioane, infrastructura de transport care serveşte stadionului. La noi doar stadionul a costat 240 de milioane de euro și arată așa cum știți.
Doar acoperişul, terasa VIP şi chioşcurile exterioare sunt la fel ca la nemţi. Celelalte finisaje sunt de slabă calitate. Betonul folosit de ei e acoperit cu vopsea de bună calitate, la noi dacă verşi un pahar de suc, rămâne pătat, arată o comparaţie făcută de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. Construcția Arenei Naționale a costat 240 milioane de euro, în timp ce realizarea Commerzbank Arena din Frankfurt- stadionul identic cu cel de la București, și construit de același concern Max Bogl, în 2005, a costat doar 126 milioane de euro.
Risipa nebună de bani care s-a făcut pentru stadionul de la București poartă semnătura primarului suspendat, Sorin Oprescu.
Cetățeanul TV