Evoluție șocantă a pandemiei de coronavirus. Financial Times: România, pe traiectoria Italiei

covid-19, coronavirus

România este una dintre țările care vor avea o traiectorie asemănătoare Italiei în ceea ce privește evoluția coronavirus. Concluzia aparține celor de la Financial Times, care au făcut o analiză a evoluției pandemiei la nivel global.

Costurile umane ale focarului de coronavirus continuă să crească, cu peste 240.000 de persoane infectate la nivel global. Numărul deceselor cauzate de virus se apropie acum de 10.000.

Italia a depășit China la numărul deceselor provocate de noul coronavirus, cifrele fiind înspăimântătoare. Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 3.405, depășind bilanțul anunțat de autoritățile din China, de 3.245, fiind de altfel țara din care s-a răspândit virusul.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul minune pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Balș”

Proliferarea virusului a fost declarată pandemie de Organizația Mondială a Sănătății, ceea ce înseamnă că se răspândește rapid în diferite părți ale lumii. Peste 150 de țări au confirmat până acum cazuri de infectări.

Epicentrul coronavirusului este acum Europa, cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în Italia, iar numărul mortilor crește mai repede în Italia și Spania decât au făcut-o în China în același stadiu al focarului, notează Financial Times.

Traiectoria coronavirus în România

În majoritatea țărilor occidentale, numărul cazurilor a crescut cu aproximativ 33% pe zi, semn că alte țări se vor confrunta în curând cu aceeași provocare ca și Italia.

Potrivit analizei Financial Times, o serie de țări se vor confrunta cu o evoluție a pandemiei mult mult mai agresivă, între aceste state fiind inclusă și România.

Astfel, țările în care focarele se extind rapid și care au o traiectorie asemănătoare cu a Italiei sunt: Cehia, Estonia, Grecia, Finlanda, Islanda, Polonia, România, Irlanda, Slovenia, Egipt, Bahrain, Iraq, Indonezia, Israel, Kuweit, Filipine, Qatar, Arabia Saudită și Thailanda.

coronavirus
FOTO Financial Times

În România au fost confirmate, până acum, 277 de infecții cu coronavirus. 25 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună.

La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

CITEȘTE ȘI: Farmaciștii, semnal de alarmă! Farmaciile, potențiale focare de Covid19

Coronavirus. Italia a depășit China

FOTO: Tumisu/Pixabay.com
FOTO: Tumisu/Pixabay.com

Italia a anunțat joi 427 de noi decese, numărul total al deceselor ajungând astfel la 3.405. Cifra este peste bilanțul anunțat de autoritățile din China, de 3.245, fiind de altfel țara din care s-a răspândit virusul.

Totodată, autoritățile italiene au confirmat joi 5.322 de cazuri noi, numărul total fiind de 41.035.

La terapie intensivă se află 2.498 de persoane din toată țara, 1006 fiind doar în regiunea Lombardia. Această regiune a înregistrat doar astăzi 209 decese.

Dintre cei 3.405 morți din cauza noului coronavirus din Italia, cei mai mulți sunt în regiunea Lombardia – 2.168, potrivit Digi24. Această regiune are și cei mai mulți bolnavi în spitale: 7.500 și alți peste 1.000 la reanimare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here