Şi-a trădat naşul! Eurodeputatul Laurenţiu Rebega, finul lui Daniel Constantin, pleacă la grupul extremiştilor Marine Le Pen şi Gianluca Buonnano

Laurenţiu RebegaAnunţ bombă al eurodeputatului Laurenţiu Rebega, finul ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Laurenţiu Rebega, care până acum a făcut parte din Grupul S&D, s-a alăturat Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, în rândurile căruia se regăsesc extremişti ca Marine Le Pen sau Gianluca Bounanno.

„Miercuri 15 iulie 2015 europarlamentarul român Laurențiu Rebega a aderat la Grupul politic Europa Națiunilor și a Libertății din Parlamentul European. Este primul europarlamentar român din actuala legislatură care aderă la noul grup politic european, ce se dorește o structură ce înglobează politicieni și formațiuni politice europene cu orientare patriotică. Principalul scop politic al ENL este recâștigarea suveranității statelor naționale, membre ale Uniunii Europene, în relația cu Bruxelles-ul”, a anunţat un comunicat de presă al eurodeputatului român.

Prin aderarea europarlamentarului român, ENF are în componența sa membri din opt state, din totalul de 751 de deputaţi aleşi în cele 28 de state ale Uniunii Europene, precizează Laurenţiu Rebega.

Premiu pentru dezertare. Laurenţiu Rebega a fost numit vicepreşedinte al ENF

Ca „premiu” pentru dezertarea de la socialişti, Laurenţiu Rebega a fost numit vicepreşedinte al Grupului Europa Națiunilor și a Libertății.Laurenţiu Rebega

„Prin intrarea în grupul politic ENL îmi propun să susțin la aceiași masă, care va fi una a dialogului, în fața celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentanții Olandei, Marii Britanii și Italiei, faptul că națiunea română este o forță importantă a Uniunii și în această calitate, cetățenii săi trebuie să se bucure de un tratament egal cu al cetățenilor din țările de adopție, fără a fi permanent stigmatizați”, spune europarlamentarul român.

Ceea ce uită însă eurodeputatul este că noii săi colegi s-au remarcat nu de puţine ori prin declaraţii rasiste şi xenofobe, inclusiv la adresa românilor. Din grupul format în toamna anului trecut fac parte figuri extrem de controversate, cum ar fi Marine Le Pen, şefa Frontului Naţional din Franţa, sau italianul Gianluca Buonanno.

CITEŞTE şi Eurodeputatul xenofob Gianluca Buonanno vrea ca toţi românii să plece din Italia

Tăriceanu şi naşul Constantin au rămas cu buzele umflate

Laurenţiu Rebega

Prin anunţul făcut miercuri de Laurenţiu Rebega, partidul ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, nu va avea niciun reprezentant în Parlamentul European.

Celălalt eurodeputat PC, Maria Grapini, a anunţat deja că nu va migra spre Grupul ALDE, ci va activa în continuare în Grupul S&D. Nu mai devreme de luna trecută însă, Laurenţiu Rebega înclina să se alăture Grupului ALDE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ