Ei au grijă de românii de pretutindeni! Ministerul Diasporei, condus cu jandarmi și pensionari de la Interne

românii de pretutindeni
Ministrul româniloa de pretutindeni, Natalia Intotero și mânai ei dreaptă, fostul colonel de jandarmi Tiberiu Demeter

În tumultul evenimentelor din seara de 10 august, dar și a zilelor ce au urmat violențelor de la mitingul Diasporei, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost absent cu desăvârșire.

Singura reacție a ministrului Natalia Elena Intotero față de protestele Diasporei a fost o postare pe facebook, prin care a condamnat violențele de la miting. În rest, nimic, nici măcar o întânire sau încercare de a iniția un dialog cu membrii Diaspora.

Ministerul pentru românii de pretutindeni, infiltrat de ”pulane”

Tiberiu Demeter, directorul de cabinet al ministrului
Tiberiu Demeter, directorul de cabinet al ministrului

Cât despre a solicita explicații și despre violențele Jandarmeriei, Natalia Intotero nu a suflat niciun cuvânt. Nici nu avea cum să o facă, cât timp, anturajul oficial al doamnei ministru este dominat tocmai de reprezentanți ai Jadarmeiriei și foști pensionari MAI, ne-au dezvăluit surse din interiorul ministerului.

Sursele noastre acuză faptul că diplomații din minister, dar și din Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului, au ajuns sub cizma pensionarilor de la Ministerul de Interne.

Astfel director de cabinet al ministrului Intotero este colonelul Tiberiu Demeter. El a fost șef de stat major Batalion – Brigada Specială de Intervenție. șef Centru Operațional – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și inspector șef al Jandameriei Giurgiu. După ce a părăsit Jandarmeria Demeter a mai fost consilierul ministrului Energiei Toma Petcu și administrator al Companiei Naționale a Uraniului (CNU), controlată integral de Ministerul Energiei.

Consilier al ministrului, spun aceleași surse, este Ion Ciobanu, fost colonel în Ministerul Administrației și Internelor, iar un alt fost cadru MAI Iulian Plăcinte a fost adus la Controlul Financiar Preventiv. În minister lucrează, spun aceleași surse, și Claudiu Ionel Pasăre, fostul șef de cabinet al lui ioan Talpeș , în timp ce la Institutul subordonat, Eudoxiu Hurmuzachi, a fost adus, la serviciul administrativ, un fost ofițe SRI, pensionat.

Dar despre structurile din Hurmuzachi vom mai reveni!

P:S. În atenția Agenției Naționale de Integritate: În afară de ministrul intotero, niciun demnitar sau funcționar din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu a depus declarații de avere și de interese în 2018!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here