După dezvăluirile Cetățeanul, „terasa bombă” de lângă Lipscani se demolează. Robert Negoiță, la fel ca Piedone

Negoiță

În scandalul privind aprobarea funcționării unei terase-bombă, construită în centrul istoric, chiar deasupra unui transformator electric zonal, Robert Negoiță a reacționat exact ca Piedone, după catastrofa din clubul „Colectiv” – „Din punct de vedere al actelor, nu am ce să-mi reproșez”.

Negoiță
A început demolarea terasei. au fost scoase mesele și s-a demontat acoperișul

Cu toate acestea, după dezvăluirile din „Cetățeanul”,  a început demolarea terasei.

Pe 12 noiembrie, Cetățeanul.net a semnalat opiniei publice, dar și autorităților, despre riscul uriaș de explozie sau de incediu pe care îl provoca activitatea unei terase cu 400 de locuri din Centrul Istoric al Capitalei. Am publicat pericolul pe care-l reprezintă amplasarea terasei deasupra unui transformator electric.

Funcționarea terasei Argentin, ilegală

Din 2008, ieșirile din blocurile cu bulină roșie de pe strada Blănari, la numărul 11, 13 și 15, au fost „înghesuite” de terasa unui capitalist aflat în relații „de cumetrie” (cu Sorin Oprescu, spune lumea). Cumetria sau cine știe ce alte mijloace de convingere l-au determinat pe Sorin Oprescu să avizeze existența terasei. Apoi, a venit „rândul” primarului Robert Negoiță, care a semnat acordul de funcționare a terasei, chiar dacă știa că în centrul fostului scuar (unde s-a amplasat terasa) se găseşte un post trafo subteran de alimentare a zonei. O nedorită explozie sau incendiul nu ar fi afecta doar sutele de clienți ai terasei, ci și locatarii blocurilor.

De aceea legea interzice expres orice construcție în zona de protecție și cea de siguranță a transformatorului (pe o rază de cel puțin 15 metri în jurul acestuia), fapt confirmat și de surse din ENEL, care ne-au spus că amplasarea terasei este ilegală.

Robert Negoiță, la fel ca Piedone

Robert Negoiță
Robert Negoiță a semnat, an de an, acordul de funcționare a „terasei – bombă” .

După publicarea articolului din Cetățeanul, primăria sectorului 3 ne-a remis un drept la replică, în care răspunde în aceeași manieră în care s-a justificat Piedone după tragedia din Colectiv, când a susținut că nu are nimic să-și reproșeze. „Primăria sectorului 3 nu avizează construirea sau amplasarea teraselor în Centrul Istoric al Capitalei. Având în vedere faptul că zona centrală a Municipiului Bucureşti are statut de zonă istorică protejată, emiterea de autorizaţii de construire sau de avize de amplasare pentru toate clădirile sau terasele din Centrul Istoric este de competența exclusivă a Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit Legii 50/1991. De asemenea, organizarea și funcționarea teraselor în perimetrul Centrului Istoric sunt reglementate de Dispoziția de Primar General nr. 415/07.04.2015”, se arată în dreptul la replică.

Ce omit să scrie oamenii de la Primăria sectorului 3, este că după obținerea avizului de amplasare de la Sorin Oprescu, Robert negoiță este cel care a semnat an de an acordul de funcționare, deși știa de existența transformatorului din subsol. Fără acordul semnat de Negoiță, terasa nu putea funcționa. În 2014, explozia unui transformator subteran și incendiul care a urmat a provocat mai mult de 200 de decese la o mină din Turcia (Izmir).

Vom reveni cu alte cazuri de locații din Centrul Istoric, a căror funcționare este aprobată, ilegal, de primăria sectorului 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.