După ce a tăiat bursele elevilor, primarul Băluță bagă sectorul 4, contra-cost, într-un ONG condus de Robert Negoiță

Băluță
Băluță a început să arunce banii pe aderarea la ONG-uri conduse de colegi de partid

După ce a tăiat toate bursele elevilor merituoși din sectorul 4, Daniel Băluță vrea să asocieze Sectorul 4, contra-cost, la un ONG condus de „colegul” Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

După ce a declarat, public, că stă prost cu banii la bugat și că „România nu e predictibilă!”, motiv pentru care a tăiat toate bursele elevilor din sector, Daniel Băluță le cere consilierilor ca în ședința de marți, 31 ianuarie, să aprobe plata unei taxe de 96237 de lei, ca o cotizație pentru aderarea la „Asociația municipiilor din România”, un ONG care îl are ca președinte  pe Robert Negoiță și secretar pe Constantin Mitache, fost city manager la sectorul 3.

Băluiță
Cum susține Băluță aderarea la ONG-ul pesedist

Primarul Daniel Băluță susține că aderarea contra-cost la ONG-ul pesedist (cel puțin la nivelul conducerii) este necesară deoarece „Asociația Municipiilor din România (A M R) reprezintă interesele membriIor pe plan intern și internațional, stimuleza și sprijină intiativele și acțiunile municipiilor, oferă consultanță și susține eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene (…). Asociația Municipiilor din România (A M R) are un birou de reprezentare pe lângă instituțiile Uniunii Europene (UE), la Bruxelles”.

Are bani pentru ONG-uri, dar a tăiat bursele de 3 ori

În luna noiembrie 2016, primarul Băluță a hotărât, împreună cu majoritatea PSD-ALDE-PMP, să nu mai dea nicio bursă elevilor merituoși, premianți la olimpiadele pe București care primeau, până atunci, 350 lei/lună. În aceeași manieră, a tăiat bursele și pentru premianții la concursurile culturale sau sportive pe Capitală.

bursele
Daniel Băluță a dat bursele mai mari doar în campania electiorală pentru alegerea sa

Nici celelalte burse nu au scăpat de „tăierile” edilului:

  • bursele de merit (date pentru rezultate foarte bune la învățătură) – au fost „ciuntite” de la 350 lei/lună la 100 de lei/lună;
  • bursele de studiu, date pentru școlarii proveniți din familii cu venituri reduse, cu condiția ca elevii să aibă media peste 7, au fost micșorate de trei ori, de la 300, la 100 de lei;
  • nici bursele de performață pentru premianții olimpiadelor sau concursurilor naționale nu au scăpat de pixul lui Băluță și au fost tăiate de la 500 la 350 de lei.

Trebuie menționat că nu numai cuantumul burselor a avut de suferit, ci și numărul acestora – s-au dat cu 600 de burse mai puțin decât în semestrul doi al anului școlar 2015-2016!

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Baluta a taiat bursele si nici macar nu le-a platit in totalitate. Pana in prezent nu a distribuit elevilor suma aferenta lunilor decembrie si ianuarie, suma ce va fi destul de mica din cauza vacantei prelungite.
    Baluta cotizeza pentru aderarea la ONG-ul condus de Robert Negoita, dar nu ia exemplul acestuia de a acorda burse elevilor .
    Negoita are grija de elevii sectorului 3, acordand burse de merit tuturor elevilor care au obtinut media generala peste 8.50.(cf deciziei Inspectoratului scolar al municipiului Bucuresti)
    In sectorul 4 bursele de merit se acorda conform unor crterrii stabilite de consiliul local; media de acordare a burselor fiind diferita de la o institutie de invatamant la alta.(Exista scoli unde la media 9.80 nu s-a acordat bursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here