După 20 de ani. Război deschis între foștii primari ai Capitalei Traian Băsescu și Victor Ciorbea

Victor Ciorbea rămâne fără pensie specială revocarea lui Victor Ciorbea

Doi foști primari generali ai Capitalei, Traian Băsescu și Victor Ciorbea, sunt din nou în război deschis, după 20 de ani de la izbucnirea primului conflict cu implicații majore.

În 1997, Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturilor, îi acorda un interviu lui Claudiu Săftoiu, în care-l critica dur pe primul ministru Victor Ciorbea.

„Cabinetul Ciorbea nu are cale de mijloc: ori va rămâne în cartea de istorie, ori va fi aruncat la coșul de gunoi al istoriei. (…) Asta e soarta Guvernului actual. Până acum, nu am certitudinea că va rămâne în cartea de istorie”, spunea Traian Băsescu. Tăvălugul declanșat de acest interviu făcea ca, un mai mai târziu, Victor Ciorbea să fie debarcat de la șefia Guvernului și înlocuit cu Radu Vasile.

Acum, conflictul se reaprinde, după ce PMP, partidul condus de Traian Băsescu, a anunțat că va susţine demersul PNL de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Anunțul a fost făcut de preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, care a precizat că partidul va lua o decizie cu privire la moţiunea de cenzură liberalilor şi cea simplă a USR, după ce vor vedea textele.

„În acest subiect am mers alături de cei din PNL. Suntem şi noi dorinici să aşezăm instituţiile statului să lucreze pentru statul român”, a declarat Valeriu Steriu, întrebat dacă PMP va susţine demersul PNL de revocare a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Deputatul PMP a afirmat că va avea discuţii cu privire la susţinerea moţiunii de cenzură propusă de PNL după ce vor vedea textul moţiunii.victor ciorbea traian basescu

„Aşteptăm să îi vedem textul. Avem discuţii cu toată opoziţia. Am avut deja un prim demers de a semna împreună în urmă cu 15 zile la CCR. Vom mai avea astfel de demersuri. În momentul în care avem un text al acestei moţiuni vom avea cu siguranţă o analiză în cadrul partidului pentru a vedea cum putem contribui şi noi pentru a stopa orice fel de derapaje de la democraţie”, a spus Steriu.

PMP avut o întâlnire informală şi cu USR privind moţiunea simplă pe care partidul lui Nicuşor Dan o va depune, a spus deputatul PMP, precizând că USR nu le-a transmis încă textul moţiunii. „Şi noi cu îngrijorare ce se întâmplă. De asemenea, vedem că cu mare uimire că preşedintele PSD afirmă că nu cunoaşte despre cele ce se întâmplă la nivelul Guvernului, iar Guvernul nu cunoaşte ce se întâmplă la nivelul Ministerului Justiţiei”, a conchis Steriu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here