Dumitru Nicolae „Niro”, unul dintre condamnații în Dosarul „Microsoft”, a fost eliberat condiționat

Omul de afaceri Dumitru Nicolae – condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Microsoft” – va fi eliberat condiţionat, a decis, vineri, Tribunalul Ilfov. Decizia instanţei este definitivă. În cazul lui Dorin Cocoş, condamnat tot la doi ani şi patru luni de închisoare în acelaşi dosar, magistraţii au amânat pînă în octombrie pronunţarea deciziei.

Omul de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft, a părăsit ieri Penitenciarul Jilava. Tribunalul Ilfov a menţinut, astfel, decizia luată în 2 august de Judecătoria Sectorului 4, de eliberare condiţionată a lui Dumitru Nicolae.

DUMITRU-NICOLAE-NIRO„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei (…) pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae”, este decizia pronunţată vineri de Tribunalul Bucureşti.

Cocoș, mai stă

În cazul lui Dorin Cocoş, magistraţii au amânat până în 26 octombrie pronunţarea unei decizii privind eliberarea condiţionată, la solicitarea avocaţilor omului de afaceri.

În 16 august, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins propunerea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Dorin Cocoş, încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde execută pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat că a primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată la Tribunalul Ilfov.

Potrivit Judecătoriei Sector 4, omul de afaceri Dorin Cocoş nu trebuie liberat condiţionat deoarece condamnatul încă nu are formată o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Conform motivării instanţei, Dorin Cocoş a participat la 14 programe educative, incluzând dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here